Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Mop nedir? Mop temizlik seti tercihi nasıl olmalı ve nasıl kullanılmalıdır?


Temel yapısı oldukça basit olan mop, kolayca idare edilebilecek bir sopanın ucuna takılan bir bezden ibarettir. Zemin temizliğinde en çok tercih edilen ürünlerden biri olan mopların imalatında teknolojik gelişmeler yaşanmış ve hem daha etkili hem de daha kullanışlı bir hal almışlardır. Bu yazımızda mop seti alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği ve en verimli kullanımın nasıl olması ile ilgili özet bilgiler hazırladık.


Mop seti, çubuğun ucuna takılmış temizlik bezi ve suya batırdıktan sonra sıkma aparatı bulunan bir kovadan ibarettir. Su ile temizlendiğinde zarar görebilecek olan zeminler için toz çeken ve anti statik özelliğe sahip moplar kullanılırken, ıslak zeminler için pamuklu ya da pamuk karışımı yüksek moplar tercih edilmelidir. Mop setinde yer alan kova üzerinde mopun yapısına uygun sıkma aparatı bulunur. Piyasada satılan mopların bezleri standart olarak % 70 pamuk, %30 polyester içeriklidir. Pamuklu yapı, bezin yıkandıktan sonra sıkılmasını ve istenilen ölçüde nem-kuruluk dengesinin yakalanmasını sağlar.

Moptaki beze emdirilen suyun ve deterjan türü temizleyicinin fazla olan kısmının zemine bulaşmaması için mop ve kovası uyumlu olmalıdır. Mopun yanına kova alındığında uygunluk dikkatlice kontrol edilmelidir.


Piyasada en çok tercih edilen temizlik seti hangisidir?

Bu sorunun cevabı kullanım özelliklerine, kullanıcı tercihlerine göre değişiklik gösterir. Mop seti kullanımında Vileda, Parex, Scotch Brite markaları öne çıkar. Vileda markalı ürünlerde, Spino, Supermocio ve Turbo modelleri bulunur. Spino, bez bastırıldığında dönerek sıkar. Supermacio, bastırıldığında bezi üstten sıkan modelidir. Turbo modeli ise sıkma işini pedal yardımıyla gerçekleştirebilirsiniz. Farklı vileda uçları kullanarak setinizi zengin hale getirebilirsiniz. Vileda ürünleri, bütçe dostu olmalarıyla tanınır.

Parex markalı mop setlerinde mikrofiber bez kullanımı daha yaygındır. Parex Black Edition serisindeki ürünler siyah renktedir ve en çok bu seri tercih edilir. İç dekorasyonunda ve siyah renk ağırlıklı ofislerde kullanım ve estetik açısından tercih edilebilir. Parex Tornado modeli, özel tasarıma sahip döner başlıklı paspas bulunur. Parex Extra Power temizlik seti ise günlük ev temizliğinde çokça kullanılan sıkma aparatı bulunan kova, paspas ve saptan oluşur. Kauçuk sap, ergonomik tasarım ile temizlik işini oldukça kolaylaştırır.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section