Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Akşam yemeğini atlamak obeziteye davetiye çıkarıyor


Yapılan araştırmada kilo alma konusunda akşam yemeğinin de en az kahvaltı kadar önemli olduğu belirtildi. Multidisciplinary Digital Publishing Institute'ta yayımlanan çalışmada, akşam yemeği yememenin veya atlanan akşam yemeğinin kilo almaya yol açtığı açıklandı. Osaka Üniversitesi araştırmacıları, 18 yaş ve üzeri 17.573 erkek ve 8860 kadın öğrencinin 3 yıllık sağlık kayıtlarını inceledi.

İnceleme sonucu akşam yemeğini atlayan kişilerin kilo almaya diğerlerine göre daha yatkın ya da halihazırda fazla kilolu olduğu gözlemlenirken akşam yemeği yemeyen erkeklerin % 10,8'iyle kadınların % 17,1'inde temel kilo alma nedenlerinin bu olduğu belirlendi.

Akşam yemeği öğününü atlayan ve kilo alan erkek ve kadın katılımcıların önemli bir bölümünün bunun yanı sıra daha az uyuduğu, alkol ve sigara kullandığı, düzenli olarak akşam yemeği yiyenlere kıyasla diğer öğünleri de daha sık atladıkları tespit edildi.

Araştırma boyunca kilo alan erkeklerin almayanlara kıyasla çok daha geç saatlerde yemek yedikleri de gözden kaçmazken kilo alan kadınlarda böyle bir duruma rastlanmadığı görüldü. Her iki cinsiyetin de % 10 ve üstü oranında kilo aldığı incelenirken, durumları aşırı kilo ve obeziteyle ilişkilendirildi.

Bununla beraber akşam yemeği yememenin neden kilo aldırdığını henüz tam olarak anlayamadıklarını da ifade eden bilim insanları;  bu iki durum arasındaki ilişkinin düzensiz beslenmeyle ortaya çıkabilen "fazla enerji alımıyla" bağlantılı olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.Bir diğer ifadeyle akşam yemeğini atlamak açlık hissi sınırını yükseltebilir. Bu da kişinin normalden çok daha fazla yemek yemesine sebep olur.

Sonuç olarak, "Araştırma sonucu elde edilen bulgular akşam yemeği yeme sıklığının, kahvaltı sıklığına ilave olarak obeziteyi önleme konusunda önemli bir yaşam şekli unsuru olduğunu işaret ediyor" dendi.

Kaynak   

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section