Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Gözde arpacık çıkmasına ne iyi gelir? Arpacık doğal yöntemlerle iyileşir mi?

Arpacık, göz kapaklarının uç kısımlarına yakın bölgelerin bakteriyel olarak enfeksiyon kapmasıdır. Gözde arpacık çıkması insanlar arasında sık rastlanan ve çoğunlukla kendiliğinden geçebilen bir rahatsızlıktır. 


Göz kapaklarımızda çok sayıda yağ bezi vardır. Bu bezlerin kanal ağızları kirpik diplerine açılır. Bu bölgede oluşan enfeksiyon nedeniyle kaşıntılı ve ağrılı olabilen küçük ve kırmızı şişlikler oluşur. Doktorunuzun  vereceği ilaçlarla ve hijyen kurallarına uyarak en fazla 1 hafta içinde bu rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz. Arpacık tedavisinde antibiyotik kullanımı gereklidir. Alınacak antibiyotik mutlaka doktor reçetesiyle kullanılmalı, evde bulunan antibiyotikler kullanılmamalıdır.

Arpacık henüz ilk aşamasında ise evde uygulanacak bir kaç basit yöntemle geçirilebilir. Ancak en etkili yöntemin doktor tedavisi ve doktor reçetesi olduğunu unutmayınız. İşte arpacık için evde uygulayabileceğiniz ve sizi rahatlatabilecek yöntemler:

  • Temizliğinden emin olduğunuz pamuklu bir bezi kullanarak 15 dakika süreyle sıcak su kompresi yapabilirsiniz. Bu işlemi günde 5 defa tekrarlamanız göz bölgenizin rahatlamasını sağlar. Kompres sırasında gözünüzü kapatın.
  • Göz bölgenize elinizle kesinlikle dokunmayın, kaşımayın ve arpacığı sıkmayın. Bu tür davranışlar enfeksiyonun daha da yayılmasına neden olacaktır.
  • Arpacık tamamen iyileşene kadar kesinlikle göz makyajı yapmayın ve göz bölgesinde kullanacağınız losyon ve krem gibi kozmetik ürünler enfeksiyonun yayılmasına yol açar.
  • Lens kullanıyorsanız gözdeki hijyeni artırmak amacıyla arpacık tamamen iyileşene kadar lens kullanımınıza ara verin.
  • Rendelenmiş bir miktar patatesi temiz bir bezin içine sararak arpacık üzerinde bekletmek, arpacığın iyileşme sürecini hızlandırır ve rahatlama sağlar. Bu işlemi 24 saatte 3 kez olmak üzere yeni ve temiz bezler kullanarak tekrar edebilirsiniz.
  • Kekik yağı antiseptik özelliği fazla olan doğal bir üründür. Bir parça temiz pamuk üzerine 2-3 damla kekik yağı damlatılarak enfeksiyonlu bölgeye sürülürse iyileşme süreci hızlanır.
  • Demlediğiniz ve süzdüğünüz papatya veya ekinezya bitkisi çayını soğuduktan sonra temiz bir pamuk ile arpacık olan bölgeye sürerseniz hem arpacığın neden olduğu şişliği azaltır ve rahatlama sağlar hem de iyileşme sürecini hızlandırır. Bu işlemi günde 3-4 defa yapabilirsiniz.
  • Doğal antibiyotik olan sarımsak tüketimini bu süreçte biraz artırabilirsiniz.
  • Arpacık tamamen iyileşene kadar enfeksiyonlara karşı vücudu güçlendirdiği bilinen A ve E vitaminleri bakımından zengin meyve ve sebzeleri daha sık tüketmeye çalışın.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section