Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Evin güzel kokması için kullanılacak 5 bitki

Bitkiler, güzellikleriyle ev dekorasyonunda sıkça kullanılırlar. Güzel görünümlerinin yanında, yaydıkları muhteşem kokularıyla evinizin havasını değiştiren bitkileri merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz...

1. GARDENYA: 


Bahçıvanların gözdelerinden biri olan gardenya, gerekli şartlar sağlandığında salonunuzda size doğal parfüm kokusu verebilir. Gardenya, evinizin uzak noktalarından bile hissedebileceğiniz güzel ve etkili kokuya sahiptir. Evinizdeki gardenyanın size bu güzelliği yaşatması için saksısında su geçirgenlik özelliği son derece iyi olan bir toprak kullanmalısınız. Evdeki konumu, sabah güneşini alacak ve öğleden sonra gölgede kalacak şekilde seçilmelidir. Uygun gübrelemeyi de unutmayınız...

2. SARDUNYA: 


Sardunya fazla ışığı ve fazla suyu sevmez. Bahçe çiçeği olarak bilinse de kapalı mekanlarda iyi bakıldığında yıl boyunca çiçek verir. Türüne göre çiçekleri farklı kokulara sahiptir. Elma, limon, çilek ve daha pek çok kokuyu evinizde hissetmenizi sağlar. Hafif ve iyi drene edilmiş (su geçirgenliği iyi olan) toprak yapısında iyi yetişir.

3. ORKİDE: 


Orkideler, güzel görünümleri ve harika koku özellikleriyle evlerde en yaygın olarak bulunan çiçek türüdür. Orkideler, doğrudan gelen ışıktan çok çabuk etkilenirler. Yeteri kadar su verildiğinde evinizde özellikle vanilya ve narenciye kokularını doyasıya hissedebilirsiniz.

4. LAVANTA : 


Lavantadan üretilen esansiyel yağların vücudu rahatlattığı bilinir. Lavanta bitkisi mor renkli çiçekleriyle hoş bir görüntü oluştururken kokusuyla da kendine hayran bırakır. Lavanta saksısının mutlaka drenaj deliği olmalıdır. Toprağının çok olmasına dikkat edilmelidir. 

5. OKALİPTÜS : 


Bal ve nane karışımı kokusu yayan bu bitkinin çiçekleri yoktur. Evinizde bolca güneş alan bir yere koyarak bolca su verirseniz evinizde bal-nane karışımının kokusunu her zaman duyabilirsiniz. Ayrıca okaliptüs yapraklarından yapılan çayın rahatlatıcı bir etkisi vardır.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section