Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Et mantolama tekniğinin püf noktaları

Ev hanımlarının mutfaklarda pek bilmediği et mantolama tekniği mutfak şefleri tarafından çokça kullanılan bir tekniktir. Mantolama tekniği, tavada et, tavuk ve deniz ürünleri pişirilirken kullanılan özel bir yönteme verilen addır. Mantolama ile ilgili merak edilenler yazımızın devamında...


Tavada pişirilecek et, tavuk ve deniz ürünleri gibi malzemelere uygulanan mantolama tekniği, genelde şefler tarafından çokça tercih edilir. Kızgın tavada mühürlenen etin tereyağıyla işleme tabi tutulması şeklinde özetleyebileceğimiz bu yöntemi kullanarak sizler de evlerinizde profesyonel görünümlü et yemekleri hazırlayabilirsiniz.


Et mantolamanın püf noktaları

Et pişirirken profesyonelliği yakalayabilmek için öncelikle kızgın tavada eti mühürlemeniz gerekir. Eti mühürlediğiniz tavanın bir köşesine 2-3 kaşık tereyağını eritin ve erimiş yağı bir kaşık yardımıyla etin üzerine etin üzerine sürekli olarak dökün. Mantolama tekniğinde et ile tereyağının lezzetleri özdeşleşir ve etin dış yüzeyi kurumaz.


Mantolama tekniği genelde tavada pişen etler için kullanılıyor olsa da, sebzelerin sotelenmesi işleminin sonunda eriyen tereyağı ile sebze yemeklerine de mantolama yapılabilir.


Tavada pişirilen tavuk etine uygulanan mantolama işlemi, tavuğa eşsiz bir lezzet katacaktır. Tavuk pişirilirken uygulanacak yöntem de et ile aynıdır.

Tavada balık seviyorsanız, mantolama tekniği tam damak zevkinize uygun, eşsiz bir lezzeti ortaya çıkaracaktır. Burada tavsiyemiz balık pişerken tereyağını tavanın dört köşesinde eritmek olacaktır.

Mantolama tekniği uygulanırken kullanılan yağın içine ayrıca kekik, biberiye gibi aromatik baharatları da ekleyebilirsiniz
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section