Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Edward Diwheel : Böyle araç olur mu demeyin...

Bugün sizlere profesyonel olmayan ancak, sıra dışı olmak ve hafızalarda yer etmek için ilginç bir araç tasarlamayı kafalarına koymuş Avustralyalı bir kaç makine mühendisliği öğrencisinin ortaya çıkardığı Edward Diwheel adlı değişik bir aracın özelliklerinden kısaca bahsedeceğiz. Böyle bir aracın varlığına sizler de inanamayacaksınız.


Bu araç gelecekten gelmiş olmalı

Günümüz teknolojisiyle üretilen ancak, bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi hareket edebilen bu araç tasarlanırken ne amaçlandı anlamak gerçekten zor. Edward Diwheel, çok orijinal ve alışılmadık bir araç. Günümüzde elektrikli araçların yaygın olarak kullanıldıklarını biliyoruz. Bu elektrikli araçlar kendi sınıfındaki araçlarla neredeyse tamamen benzer özelliklere sahipler.


Avustralya'daki bir kaç üniversite öğrencisi klasik elektrikli araç tarzından uzaklaşarak benzersiz bir icat yapmaya karar verdiler. Yapacakları araç, geleceğin teknolojisini taşımalı ve fizik kurallarının az bilinen yönlerini herkesin gözüyle görebilecekleri ve deneyimleyebilecekleri bir halde olmalıydı. Gençlerin hayali gerçek olunca, ortaya adı  "Edward Diwheel" olan araç çıktı.

Edward Diwheel'in özellikleri

Bu muhteşem aracın iki adet kocaman tekerleği var ve bu tekerlekler koltuğun altına yerleştirilmiş olan elektrikli motordan güç alıyorlar. Araç ilk test edildiğinde, hareket sırasında koltuğun, yanına eksen üzerinde döndüğü fark edilmiştir. Eğer bir insan bu aracı bir kaç kez oynama amaçlı kullanacaksa koltuğun sallanıyor olması tasarımdaki ilginç bir özellik olarak kabul edilebilir. Eğer aracı uzun süreler kullanmak istiyorsanız, ciddi deniz tutması belirtilerine hazır olmalısınız.


Oluşacak bu deniz tutması etkisini azaltmak için tasarımcıların kullandığı denge ve stabilizasyon sistemi bu derde büyük ölçüde çare oluyor. Aracın 360 derece dönebilen koltuğu sayesinde değişik bir sürüş keyfi deneyimi de yaşayabiliyorsunuz. Aracın dengeleme sistemini tamamen kapatabilirsiniz. 


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section