Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Deniz süngeri hayvan mıdır?


Görünüşleriyle ve hiç hareket etmeyen sabit yaşam tarzıyla bir hayvandan daha çok bitkiye benzeyen ve çoğu insanın da öyle zannettiği deniz süngerleri hakkında merak edilen tüm detayları yazımızın tamamını okuduğunuzda bulabileceksiniz.

Deniz süngerleri ne tür bir canlıdır?

Omurgasız hayvanlar, hayvanlar aleminde önemli bir tür çeşitliliğine ve sayı çoğunluğuna sahip canlılardır. Omurgasızlar; süngerler, sölentereler, solucanlar, yumuşakçalar, eklembacaklılar ve derisi dikenliler olmak üzere 6 ana gruba ayrılırlar. Deniz süngerinin hiç organı yoktur ve hayatları boyunca bir noktadan başka bir noktaya hareket edemezler. Denizin derin noktalarında bir kaya ya da zemine yapışık vaziyette bir hayat geçirirler.

Deniz süngerleri nasıl beslenirler?

Omurgasız olmalarının yanında ağız, kalp, kas veya sindirim sistemi gibi yapılara da sahip olmayan deniz süngerlerinin vücudunda suyu süzecek şekilde çok sayıda gözenek bulunur. Deniz süngerleri sadece deniz suyunu bu gözeneklerden geçirerek ve suyun içindeki mineralleri, küçük bitki parçacıklarını ve mikroorganizmaları yakalayarak hücre faaliyetlerinde kullanırlar. Yani deniz süngerleri aslında acı, sıcak, soğuk, açlık gibi duyguları olmayan ve çok sayıda hücrenin bir araya gelmesiyle oluşan hücreler topluluğudur. Canlı bir süngeri kestiğinizde göreceğiniz şey gözenekli ve kanallardan oluşan bir kitlesel bir yapıdır.

Deniz süngerleri nasıl çoğalırlar?

Deniz süngerlerinde hem eşeysiz hem de eşeyli üreme görülebilir. Bir deniz süngerinin bünyesinde hem dişi üreme hücresi hem de erkek üreme hücresi bulunur. Bu iki hücrenin bir araya gelmesiyle yeni bir canlı meydana gelebildiği gibi, eşeysiz üreme şeki olan tomurcuklanma ile de yeni bir sünger oluşabilir.


Avlanan (Toplanan) deniz süngerleri nerelerde kullanılır?

Deniz süngeri, ev temizliği ve cilt temizliğinde kullanılır. Sert ve delikli yapıya sahiptir. Ev temizliğinde inatçı lekeleri çıkarmada oldukça yararlıdır. Yüzeyler üzerindeki kurumuş, inatçı kirleri de kolaylıkla söküp atar. Doğal olduğundan dolayı mutfak temizliğinde, bulaşıkta, tüm yüzeylerin silinmesinde güvenle kullanabilirsiniz. Kokusuz ve doğal yapısı sebebiyle cilt temizliğinde de güvenle kullanılabilir. Boyutuna ve rengine göre 50 TL ila 150 TL arasında 1 adet deniz süngerini alışveriş sitelerinden alabilirsiniz. Kullanım şeklinize göre değişmekle beraber, deniz süngeri 1 yıldan fazla kullanılmamalıdır. Sünger, yaklaşık bir yıl içinde deforme olabilmektedir. Deniz süngeri kullanmanın sağlık açısından faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Ciltteki ölü hücrelerin atılmasını sağlar.
  • Akne, selülit ve yağ bezelerinin giderilmesini sağlayarak metabolizmayı yeniler.
  • Vücudunuzdaki zararlı bakterilerin barınmasını engelleyerek hijyen sağlar.
  • Cildi nemli tutar.
  • Ferahlık verir.
  • Yaşlanmayı önler.
  • Deri altındaki kılcal damarlara yapacağı masaj etkisiyle kan dolaşımını düzenleyerek size zindelik verecek ve stresinizi alacaktır.
  • Ateş düşürücü etkisi vardır.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section