Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Cunda Adası - Gezilecek yerler ve tadılması gereken lezzetler

Cunda Adası, Balıkesir iline bağlı Ayvalık ilçesi sınırları içinde bulunan turistik bir adadır. Bu yazımızda Cunda Adası seyahatinizde nereleri gezmeniz gerektiği ve hangi lezzetleri tatmanız gerektiği hakkında bilgiler vereceğiz.


Cunda Adası, Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü olarak bilinen bir köprü ile Lale Adası'na, Lale Adası'da yakın zamanda yapılmış bir köprü ile Ayvalık'a bağlanır. Yaz sezonunda Cunda Adası'na yarım saatte bir kalkan dolmuşlarla ya da her saat başı kalkan teknelerle ulaşım sağlayabilirsiniz.


Cunda sahilinde en popüler olan mekan "Taş Kahve" dir. Bu mekan, bölge yakınlarından çıkan sarımsak taşlarından yapılmış otantik bir mekandır. Sarımsak taşı, kolay işlenmesi ve dayanıklı olmasıyla bilinir. Fiyatların oldukça uygun olduğu bu mekanda hızlıca bir şeyler yiyerek yola revan olmak isterseniz tostunu ve demli çayını tavsiye ederiz. Eğer toksanız ve kahve keyfi yapmak isterseniz dibek kahvesi veya damla sakızlı Türk kahvesini önerebiliriz.


Cunda'da yapılacak en güzel şeylerden biri sahilde yürüyüş yapmaktır. Her ne kadar uzun bir sahili olmasa da muhteşem güzelliğiyle burada turlamak size iyi gelecektir. Ayvalık'tan Cunda'ya kendi özel aracınızla 15 dakika sürecek bir yolculukla ulaşabilirsiniz. Yaz sezonunda nüfusu 5 binden 60 bine çıkan Cunda'da aracınızı park edecek yer bulabilmek ciddi bir sorundur. 


Cunda'da yaz sezonunda yapılabileceklerden biri de tekne turlarına katılmaktır. Cunda Adası çıkışlı turlarda tekneler daha küçük ve kalabalık olmayan gruplar olduğu için fiyatlar biraz yüksek gelebilir. Ayvalık çıkışlı tekne turları genel olarak 12:00 kalkış, 17:00 geri dönüş olacak şekilde organize ediliyor. Ayvalık çıkışlı tekneler daha büyük ve kalabalık bir grupla seyahat etmek zorundasınız. Tur, İncirli Adası - Akvaryum Koyu - Cunda Adası - Ortunç Koyu rotasında yapılıyor. 2021 fiyatlarına göre Yetişkinlerden 120 TL, 7-12 yaş arası çocuklardan 60 TL ücret alınıyor. 0-7 arası yaş grubundaki çocuklardan ise ücret alınmıyor. Bu ücrete öğle yemeğinde balık-salata ve makarna ikram ediliyor. İçecekler ve diğer özel harcamalar ise fiyatlara dahil edilmiyor. 


Cunda içinde yürüyerek 10 dakikalık bir tur attığınızda Cunda'yı tamamen gezmiş olursunuz. Lor tatlısı ve sakızlı kurabiyesiyle meşhur "Karadeniz Pastanesi" mutlaka uğranması gereken mekanlardan biri. Genelde böyle popüler yerler çok fazla abartılarak övülebiliyor ya da tam tersi haksız yere olumsuz yorumlar da alabiliyor. En iyisi Cunda'ya kadar gelmişken bu iki lezzeti tadarak kendinizin karar vermesi. Adada yenilmesi öneren bir diğer lezzet ise "ada lokması".


Aşıklar tepesi olarak adlandırılan bölgede eski bir un değirmeni bulunuyor. Bu tepenin panoramik görüntüsü yorgunluğunuza değecek güzellikte. Tepeden bakıldığında Cunda'nın çevresinde Ayvalık'a bağlı 22 adet irili ufaklı adayı görebilirsiniz. Bu adalardan sadece Cunda Adası yerleşime açık durumda.  Aşıklar tepesinin içine girebilirsiniz ancak değirmen oldukça bakımsız ve iyi durumda değil. Girmemeniz tavsiye edilir. 


Cunda'ya gelmişken kiliseden müzeye dönüştürülmüş olan Rahmi Koç Müzesi'ni de gezmeniz gerekiyor. İstanbul'da bulunan Rahmi Koç Müzesi'ni gezenler, buranın onun küçültülmüş hali olduğunu göreceklerdir. Ara sokaklarda pek çok balık restoranı ve hediyelik eşya dükkanı bulabileceğiniz Cunda Adası, özellikle günübirlik gezmek için çok güzel bir tatil imkanı sunar.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section