Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Bulldog cinsi köpeklerin bakımları ve özellikleri

Bulldog cinsi bir köpek sahiplenmeyi düşünüyorsanız hazırladığımız bu yazı sizlere oldukça yardımcı olacaktır. Bulldog cinsi köpeklerin bakımı ve tüm özellikleri hakkında gerekli olan bilgileri bu yazımızda bulabileceksiniz.


Bulldog cinsi köpeklerin genel özellikleri

Bulldog cinsi köpekler, ilk olarak İngiltere’de görülmüş olan Mastiff köpek ırkından gelmektedir. Geçmişte çeşitli hayvan  dövüşlerinde kullanılmak üzere yanlış bir şekilde eğitilen Bulldog'lar bu eğitimlerin sonunda her halde ölümüne kavga edebilecek bir ırk haline gelmiştir. İnsanların verdiği yanlış eğitimler sonucunda saldırgan bir hayvan haline gelen Bulldog köpeği, yerinde ve doğru eğitimler verildiği takdirde son derece insan canlısı olabilmektedir. Günümüzde dünya üzerinde en çok tercih edilen ve internet üzerinde hakkında en çok araştırma yapılan köpekler arasında yer alan bu tür 1890 yılında Amerikan Kennel Kulübü tarafından cins olarak kabul edilmiştir.

Bulldog'ların geçmişteki ataları yanlış eğitimler sonucu kanlı bir hikayeye sahip olsa da günümüzde verilecek doğru eğitimlerle atalarıyla hiç alakası olmayan bir kişiliğe bürünmeyi başarabilmektedir. Görünümü her ne kadar vahşi ve saldırgan olsa da gerçekte dost canlısı, uyumlu iyi bir dosttur. Kasları oldukça güçlü ve atletik bir yapıya sahip olan Bulldog'lar orta boy köpek sınıfında yer almaktadır.

Bulldog cinsi köpeklerin görünümü

Geniş ve kaslı vücut yapısıyla oldukça asil bir görünüme sahiptirler. Büyük bir yüz ve baş yapısına sahiptir. Yüzündeki buruşuk yapı ve kısa burnuyla diğer köpeklerden çok rahat ayırt edilebilirler. Kısa bacak yapısı nedeniyle zemine oldukça yakındır. Burunları kısa olduğu için sıcak havalarda nefes almakta çok zorlanırlar. Bulldog cinsi köpeklerin kabul edilen renkleri, beyaz, kahverengi, kırmızı ve bu renklerin karışımıdır.

Bulldog cinsi köpeklerin kişilik ve davranış özellikleri

Bulldog'lar dünyada en çok yanlış tanınan köpek cinsidir. Sahibinin kontrolü altında olsa bile pek çok insan bir Bulddog ile yan yana gelmek istemez. Dünya genelinde en çok tercih edilen aile köpeği olmasının altında saldırganlığı değil, dost canlısı, sevecen ve özellikle çocuklara karşı sevecen davranması yatar. Koruyucu özelliği yüksek olan bir cinstir. Yalnız kaldığı zaman etrafı dağıtan, gürültü çıkaran ve mutsuz olan bir kişilik yapısı vardır. Nadir olarak inatçı davranabilmektedir.

Bulldog cinsi köpeklerin sağlık ve yaşam özellikleri

Bulldog'lar uygun yaşama ve düzenli beslenme koşulları sağlandığı zaman 8 ila 10 yıl arasında yaşam sürebilmektedir. Kaliteli köpek maması ve uzman önerisine göre düzenlenmiş diyetler uygulanmalıdır. Bulldog'larda da diğer köpek cinslerinde olduğu gibi bazı kalıtsal rahatsızlıklara rastlanabilmektedir. Bu cins köpeğin sağlıklı hayat sürebilmesi beslenme, düzenli egzersiz, temizlik ve sağlık kontrolü konusunda biraz daha fazla hassasiyet göstermek gerekir. Hayvanın vücut direncinin yüksek olması ve hastalıklara karşı savunmada olması için aşılarının düzenli olarak yapılması gerekir.

Bulldog cinsi köpeklerin bakımı

Hangi cins köpek sahiplenmiş olursanız olun hepsi için düzenli bakım son derece önemlidir. Bulldog'lar da ciddi bir temizlik ve bakım isterler. Tüylerinin düzenli olarak taranması cilt sağlığı açısından önemlidir. Yılda 2-3 defa banyo yaptırmak gerekir. Hareketli olması nedeniyle kulak içinde bolca toz birikir. Haftada 1 kez de olsa nemli bir bezle kulakları ve kulak içleri temizlenmelidir. Ayrıca ağız içi enfeksiyonların önüne geçebilmek için dişleri düzgün olarak fırçalanmalıdır. Bulldog'ların yaşam kalitesini en üst düzeyde tutabilmek için mutlaka kaliteli köpek maması ile beslenmelidir.

Bulldog cinsi köpeklerin insanlarla ve diğer hayvanlarla ilişkileri

Bulldog cinsi köpeklere küçüklükten itibaren doğru eğitim verilirse üstün bir sosyal kişiliğe sahip olurlar. Aile köpeği olarak sahiplenilecekse mutlaka yavru iken aileye dahil olmalıdır. Çocukların Bulldog cinsi bir köpekle iyi bir ilişki kurabilmeleri için ayrıca çocuklara da eğitim verilmelidir. Bulldo'lar kuyruk, kulak ve diğer uzuvlarından çekilmesinden hiç hoşlanmazlar ve böyle bir durumda saldırganlık gösterebilirler. Diğer evcil hayvanlarla küçüklükten tanışmaları durumunda uyum içinde yaşarlar. Yaşadıkları evi ve sahiplerini koruma eğiliminde oldukları için yabancılara çok hoşgörülü davrandıkları söylenemez.

Bulldog cinsi köpeklerin tüm özellikleri

  • Her yaştan çocuk ile iyi ilişkiler kurabilir.
  • Sadık ve yumuşak huyludur.
  • Enerjik olmasından dolayı düzenli hareketlilik şarttır.
  • Eğitime ve öğrenmeye çok açıktır.
  • Nadir olarak havlarlar.
  • Özgüveni yüksektir. Bazen bağımsızlık eğilimi gösterebilir.
  • Ağız ve burun yapısı nedeniyle yüksek sesle horlarlar.
  • Ruh haline göre nadiren inatçı davranış gösterirler.
  • Tüy dökümü ortalamanın üstündedir.
  • Diğer köpek cinslerine göre kısa sayılabilecek yaşam süreleri vardır.
  • Bakım masrafları açısından pahalı bir köpek cinsidir.
  • En sık olarak karşılaştığı sağlık problemi şişkinliktir.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section