Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi Gaziantep'te


Bu yazımızda büyüklüğüyle ve içinde barındırdığı hayvan çeşitliliğiyle sizleri şaşkına çevirecek Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni tanıtmaya çalışacağız. Kapladığı alan bakımından Dünyanın 3. ve Avrupa'nın ise 2. en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye ve Ortadoğu'nun ise en büyük hayvanat bahçesi olma özelliğine sahiptir.


Gaziantep'in çok bilinen mesire yerlerinden biri olan Burç ormanlarının içerisinde 1000 dönümlük bir alan üzerine kurulmuş olan hayvanat bahçesinde canlıların doğal yaşam ortamlarına en uygun şartlar oluşturulmuş. Hayvanat bahçesi içerisinde dünyada ender bulunan hayvanları da görebilmeniz mümkün.


Gaziantep, hareketli yaşamı, zengin mutfağı, tarihsel özellikleri ve konaklama imkanları ile Güneydoğu  Anadolu'nun göz bebeği olan şehirlerinden biridir. Bu güzide şehre yolunuz düşerse gezi programınız içerisinde mutlaka hayvanat bahçesi de olmalıdır. Giriş ücretlerinin çok cüzi miktarlarda olduğu hayvanat bahçesini gezerken en az 2 saatlik bir süreyi bu gezi için ayırmanızı tavsiye ederiz.


Gaziantep Hayvanat Bahçesi içerisinde 325 farklı türden yaklaşık 7100 adet hayvan bulunmaktadır. Hayvanat bahçesini her yıl yaklaşık 5 milyon kişi gezmektedir. Hayvanat bahçesi ve içindeki tesisler 1998 yılında yapılmaya başlanmış ve 2001 yılında açılmıştır. Hayvanat bahçesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmektedir. Türkiye'deki en büyük doğal yaşamı koruma alanıdır. 2021 yılı için Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne giriş ücretleri öğrenciler için 6 TL, yetişkinler için 12 TL olarak belirlenmiştir.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section