Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Arouca 516 : Dünyanın en uzun ve en ürkütücü asma yaya köprüsü


Avrupa'ya seyahat eden ve asma köprülere ilgisi olan kişilerin çeşitli Avrupa ülkelerinde çok görkemli asma köprülerden geçme imkânı bulunuyor. 3 Mayıs 2021 tarihinde açılan ve dünyanın en uzun asma yaya köprüsü olan Arouca 516 ise adrenalin düşkünlerinin Portekiz seyahatlerinde mutlaka geçmeleri gereken özellikler taşıyor.


İsviçre Alpleri'nde bulunan Charles Kuonen Köprüsü 3 Mart 2021 tarihine kadar 500 metrelik uzunluğuyla dünyanın en uzun asma yaya köprüsü unvanına sahipti. Ancak, yapımı 2 yıl süren ve 2.3 milyon avroya mal olan Arouca 516 köprüsü, 516 metrelik uzunluğuyla bu unvanı İsviçre'den Portekiz'e taşımış oldu.


Arouca 516 Köprüsü, Portekiz'in Aveiro bölgesinde bulunan Arouca kentinde inşa edildi. Paiva Nehri'nin iki kıyısındaki dik yamaçları birbirine bağlayan bu asma köprü, tam 516 metre uzunluğunda ve Paiva Nehri'nin 175 metre üzerinden geçiyor. Bu yükseklik, yaklaşık 60 katlı bir binanın yüksekliğine karşılık geliyor.


Arouca 516 Köprüsü, bu yükseklik ve uzunluk değerleri ile dünyanın en uzun asma yaya köprüsü özelliğini taşıyor. Köprüyü geçen kişiler, UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Arouca Geopark bölgesinin her iki jeositi olan Garganta do Paiva ve Cascata das Aguieiras'ın büyüleyici manzarasını izleme imkânı buluyorlar. Ayrıca Paiva Nehri üzerinden 175 metre yükseklikte yürümek ziyaretçilerde adrenalin patlamasına yol açıyor. Köprünün yaşatacağı heyecan ve güzellikleri yerinde görme imkânı olmayan insanlar için aşağıdaki videoyu izlemek, köprü hakkında fikir sahibi olmalarını sağlayacaktır.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section