Samsun'un Ladik ilçesinde yaşayan vatandaşların hibe ettiği tarihi ambarlar Ladik Kaymakamlığı bünyesinde restore edilerek turizme kazandırılan Ambarköy Açık Hava Müzesi pandemi etkilerinin zayıfladığı bu günlerde ziyaretçilerini bekliyor. 2010 yılında Ladik Kaymakamlığı tarafından başlatılan bir proje ile köylerde tahılları saklamak amacıyla kullanılan ve 17, 18 ve 19. yüzyıl yapımı olan ahşap ambarlar restore edilerek turizme kazandırıldı. Köylerde atıl vaziyette iken ve vatandaşlardan hibe yoluyla toplanan ahşap ambarlar, yıkılmaktan ve yakılmaktan kurtarılarak, ziyaretçilerin kolayca ulaşabilecekleri ana yol güzergahında Ambarköy Açık Hava Müzesi kuruldu.
Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin dikkate alınarak aslına uygun biçimde restore edildiği Ambarköy'de bulunan ambarlar içinde Hz. Süleyman'ın mührünü temsil eden simgeler de yer alıyor. Ayrıca Ambarköy içerisinde 300 yıllık ahşap bir cami, ahşap köy evleri ve bir değirmen de aslına uygun restore edilerek ziyarete açılmış durumda.
Ziyaretçilerin geçmişte güzel bir yolculuğa çıkabilmeleri için açık hava müzesi konseptinin tüm detayları Ambarköy içerisinde yer alıyor. Ambarköy içerisinde geçmişteki köy yaşamına ait aletler, eşyalar ve tarihi eserlerin sergileniyor. Ambarköy, görülmeye değer güzellikte dere, göl, tamamen ahşaptan yapılmış çocuk parkı, su değirmeni, seyir kulesi, zincirli köprüleri ve içindeki külliyesi ile sizleri tarihi ve doğa ile dopdolu bir gün geçirebileceğiniz bir müze.