Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Uykuya dalmak için yapılacak 5 aşamalı nefes egzersizi


Uyumak için yatağınıza girdiniz ancak bir türlü uykuya dalamıyorsanız yazımızda anlatacağımız ve 5 aşamada uygulanan nefes egzersizi ile uykuya kolayca dalabileceksiniz. Gelin hep beraber uygulanması kolay ve popüler hale gelmiş bu nefes egzersizinin detaylarına bakalım.

Dört - yedi - sekiz nefes tekniği olarak adlandırılan bu egzersiz tekniği bütünleştirici tıp uzmanı doktor Andrew Weil tarafından geliştirildi. Andrew Weil, görünmeyen ruhsal dünyanın görünür hale gelmesini amaçlayan "psikedeli" alanında öncü isimlerden biridir. Bu alandan yola çıkan doktor Weil, bilinç durumumuzu dengelemek ve sakinleşmek için madde kullanımı yerine çok daha sağlıklı olan nefes tekniğini geliştirdi. Bu teknik dünyada oldukça popüler bir seviyeye ulaştı.

Birinci Adım : İçinizde hiç nefes kalmadığını hissedene ve nefesinizin derinliğini hayal edebilecek kadar ağzınızdan sesli bir şekilde nefes verin. İçinizin tamamen boşaldığını hissettiğinizde ikinci aşamaya geçebilirsiniz.

İkinci Adım : Belirli bir ritimde 4'e kadar sayarak burnunuzdan sakin bir şekilde nefes alın. Bu 4 rakamını saniye olarak düşünmeyin ve egzersizin sonraki aşamalarında bu sayma ritminizi korumaya çalışın.

Üçüncü Adım : Belirlediğiniz sayma ritmiyle 7'ye kadar nefesinizi tutun.

Dördüncü Adım : 8'e kadar sayarak nefesinizin tamamını sesli bir şekilde verin. Nefesinizin tamamını 8.sayının sonunda vermiş olmak için gayret gösterin.

Beşinci Adım : Bu egzersizi tekrar etmek istiyorsanız ara vermeden ikinci adımdan başlayarak döngüyü devam ettirebilirsiniz. Dr Weil, bu döngünün en az 4 kere ya da daha uzun devam etmesini önermektedir.

Hatırlatma : 

Bu nefes egzersizi uygulamasında belirtilen sayıların sayma hızının bir önemi yoktur. Eğer nefes alma ya da vermede sıkıntı yaşıyorsanız süreyi hızlıca sayabilirsiniz. Burada önemli olan şey, egzersizin aşamalarında sayma temponuzun birbirine çok yakın olmasını sağlayabilmektir. Bu nefes egzersizinin sürekli yapılması durumunda bir süre sonra zihninizde bir rahatlama olduğunu ve nefes alıp verme durumlarında daha yavaş saymaya başladığınızı görebilirsiniz. 

Kaynak

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section