Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Solucan gübresi tesisi nasıl kurulur, ne kadar sermaye gereklidir?

Bu yazımızda az sermaye ile iş kurmak isteyenlerin yöneldiği ve gün geçtikçe popülerliği artan solucan gübresi üreticiliği nasıl kurulur? Solucan gübresi ne kadar kazandırır? gibi solucan gübresi üreticiliğiyle ilgili tüm soruların cevaplarını bulabilmeniz mümkün olacaktır.


Ülkemizde hızla gelişen bir sektör olarak öne çıkan bir solucan gübresi üretiminden ve çiftçilerin bu gübreye olan yoğun taleplerinden bahsetmek istedik. Solucan gübresi üretimi hem kurulum maliyetinin ucuzluğu ve elde edilecek kazanç açısından hem de çiftçiler tarafından çok fazla tercih edilmesi sebebiyle  girişimciler ve iş kurmak isteyenler için yakın takibe alınmalıdır. Solucan gübresi üreticiliğiyle ilgili pek çok soru ve cevabı şu şekilde sıralanabilir:

Solucan gübresi tesisinin fiziki özellikleri ne olmalıdır?

Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüğüne başvurduğunuzda gerekli şartları oluşturduğunuza karar verilirse sertifikanızı alarak üretime başlayabilirsiniz. Kuracağınız tesis mutlaka yerleşim yerlerinin dışında, kapalı ve açık alanlarının zemini mutlaka beton olmalıdır. Açık alan, solucanların mamalarının hazırlanması için kullanılır. 40 metrekare kapalı alan, 7 metrekare havalandırma reaktörü ve 150 bin kadar solucan ile temel bir tesis kurabilirsiniz.

Solucan gübresi için hangi tür solucan alınmalı? Solucanın tanesi ne kadardır? 

Diğer solucanlara nazaran çok daha iyi ve kaliteli gübre verimi olan Kırmızı Kaliforniya solucanı gübre için en ideal solucandır. Kırmızı Kaliforniya solucanı, yazımızı kaleme aldığımız gün 20 bin adedi 1850 TL civarında satış fiyatına sahiptir. Solucan sayısı her 3 ayda iki katına çıkmaktadır.

10 bin solucan 1 ayda kaç kilo gübre üretir? Solucan gübresi kaç liradan satılabilir? 

10 bin adet Kırmızı Kaliforniya solucan 1 ayda yaklaşık 30 kg kuru gübre üretebilir. gübresi satış fiyatları satış yaptığınız kişi ya da tesisin alacağı miktara göre belirlenir. Örneğin evindeki saksı için yalnızca 1kg gübre alacaksanız 15 TL'ye kadar çıkarken, büyük üreticiyseniz ve toptan satış yapacaksanız bu fiyat kilo başına 3 TL' ye kadar düşebilir.

Kırmızı Kaliforniya solucan nasıl beslenmelidir?

Solucanlar evsel gıda atıklarına, seralardan çıkan bitkisel atıklara bayılırlar. Et, süt, süt ürünleri yağlı ve asitli gıda atıkları hariç her gıda veya organik atıkla beslenirler. Favorileri demlendikten sonra açığa çıkan çay atıklarıdır. Yuvaya yeni gelen solucanlar il başlarda az yemek yeseler de sonradan oldukça iştahlı hale gelirler. Onların iştahlanması demek sizin gıda atıklarını paraya çevirmeniz anlamına gelir. He solucan 1 günde kendi ağırlığının yarısı kadar gübre üretir.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section