Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Modüler karavan bölmesi - Dört mevsimlik bir macera donanımı


Kanadalı-Amerikalı şirket Loki, pikap kampçısı olabilecek, genellikle planlanmış minibüs yaşamınızı bozmak istiyor. Basecamp macera bölmesi, Toyota Tacomas'tan Ford Super Duties'e ve Rivian R1T'lere kadar çeşitli kamyonetlerden her yere gidebileceğiniz şık bir sığınak sağlar. Modüler bir iç mekan ve devasa bagaj kapağı ile günün aktivitelerine uyum sağlar, klima kontrolü ve güneş enerjisi ile şebekeden bağımsız rahat bir inziva yeri sağlar ve bağımsız bir kır evi olarak ikiye katlanarak arabadan inebilir.

Loki, modüler küçük alanlar ile çalışma, metal nakliye konteynırlarını etkileyici iş istasyonlarına ve promosyon alanlarına dönüştürme konusunda sekiz yıllık bir çalışma deneyimine sahiptir . En son girişimi, karavanı alışılmış büyük, beyaz kutunun ötesine taşımayı ve onu son derece yapılandırılabilir, çok sporlu bir macera santraline, küçücük bir eve dönüştürmeye çalışıyor.

Yıllar boyunca, Loki CEO'su Pierre-Mathieu Roy, mevsimsel hobileri arasında hızla uyum sağlayabilecek daha çok yönlü bir sürgülü kampçının hayalini kurdu - yazın kara yolu ve dağ bisikleti, kışın kayak turu. COVID-19 salgını ve ardından gelen RV patlaması onu bu hayalin peşinden gitmeye itti.

Loki, Toyota Tacoma ve Ford Ranger gibi popüler 5 fitlik orta boy kamyonetlere Ford gibi 6,5 ve 8 fitlik tam boy kamyonlara uyacak şekilde inşa edilmiş üç boyutlu bir kampçı ailesi olan Falcon Serisi ile pazara çıkıyor. F Serisi ve Chevy Silverado. Gelecek seriler, esnek Basecamp tasarımını Rivian R1T , Ford F-150 Lightning ve iddialı bir şekilde Tesla Cybertruck gibi gelecek elektrikli kamyonlara getirecek .

Pist, geçiş sırasında kayakları, tahtaları, bisikletleri, sırt çantalarını ve diğer malzemeleri korumaya ve ayrıca kampta kişiselleştirilmiş iç konfigürasyonlar oluşturmaya hizmet edebilir. Dişli veya mutfak eşyası düzenleyicileri, dergi tutucular, kancalar vb. Loki, aradığı mükemmel atletik esneklik, konfor ve yaşanabilirlik kombinasyonunu bulmak için etkileyici, çok yönlü dört mevsim Mercedes Sprinter karavan minibüsünün arkasındaki planlayıcı Quebecer Norva ile birlikte çalıştı. Bu nedenle Basecamp'ın sadece Norva'dan değil, Storyteller Overland ve Pleasure-Way'den off-road macera araçlarını andıran özellik ve donanımlarla donatılması şaşırtıcı değil.

Loki, Basecamp Falcon'u daha esnek ve açık hava sporcuları için daha uygun hale getirmek için arka kapıyı daha büyük bir sütun destekli bagaj kapağıyla çevreliyor. Bu, ekipmanın içeriye yüklenmesini kolaylaştırır ve ayrıca yan tentelerin hava koşullarına dayanıklı bir şekilde uzatılmasını sağlar. Kampçıların bagaj kapağına tam olarak girmeleri gerekmediğinde, bagaj kapağının ortasında bulunan daha ince bir kapı hızlı girişe olanak tanır.

İçeride Loki demirleme raylarını serbestçe kullanabilir ve zemine, duvara ve tavana monte edebilir.  Pist, nakliye sırasında snowboard, kaykay, bisiklet, sırt çantası ve diğer ekipmanları koruyabilir ve kampta kişiselleştirilmiş bir iç konfigürasyon oluşturabilir. Ekipman veya Gereçler İçeride, Loki demirleme raylarını serbestçe kullanabilir ve bunları zemine, duvar ve tavan düzenleyicilerine, dergi raflarına, kancalara vb. monte edebilir. Basecamp sahiplerinin ekipmanlarını içeride saklamaları gerekmez, çünkü kampçıların güverte olarak kullanılabilecek kadar güçlü büyük bir platform portbagajı ve beraberindeki açılır yedek lastik rafı vardır. Kampçının altındaki zemin çekmecesi, harici depolama alanını artırmak için dışarı kayar.


Basecamp, yorgun ve kirli maceracılar kampa döner dönmez onlarla ilgilenecek. Tıpkı Earth Cruiser gibi girişte açılabilir duşu olan bir çamur odası var. Bu sayede kampçılar, kazara kir ve tozla kaplanmadan önce küçük iç mekanı temizleyebilirler. Basecamp'ın duşunun tuvalet karşılığı, girintili yatağa kadar olan basamakta bir çekmecede saklanır. Kampçının lavabosu, mutfak bloğunda bir cam tepenin altında ve portatif indüksiyon ocağını tutmak için boyutlandırılmış tezgah diliminin yanında yer almaktadır. Basecamp'ın yaşam ve uyku alanları banyo ve mutfak kadar esnektir. Ana kanepe, yolcu tarafında yer alır ve yastıklı bir koltuk, köşe tesisat kısmının üzerindeki koridor boyunca uzanır. Yaşam alanı ikinci bir yatak oluyor ve yatak platformu masa olarak kullanılıyor. Loki, dış mekan kullanımı için mobilyaların çıkarılabileceğini de söyledi.

Basecamp, dört mevsim konforu sağlamak için, çatı güneş enerjisi ile şarj edilen ve 360 ​​watt'a kadar klima, ısıtma ve sıcak su sağlayan lityum pilli elektrik sistemi ile standart olarak geliyor. Alüminyum çerçeve/deri karavan, iç mekan iklimini izole etmek için sentetik kompozit yalıtım kullanır. Redarc yönetim sistemi, entegre ekranlar ve mobil uygulamalar aracılığıyla aydınlatma, su pompaları ve diğer ekipmanların kontrolünü sağlar. Basecamp kullanıcıları, kampçıyı kamyondan kaydırabilir ve bağımsız bir sığınak olarak kullanabilir.


Bu konfigürasyonda güneş panelleri daha da önemli hale gelir ve akünün kamyonla bağlantısı kesildiğinde çalışır durumda kalır. Falcon 5, 6 ve 8, temel kamyonda herhangi bir değişiklik gerekmeden 5, 6,5 ve 8 fitlik toplama yataklarına sığacak şekilde tasarlanmıştır. Kuru ağırlıklar 544 ve 1.361 kg arasında değişiyor. Çok yönlü, modüler Basecamp tasarımını ilk gördüğümüzde, bize uygun fiyatlı Scout kamyonet serisi gibi diğer esnek modern kampçıları hatırlattı. Basecamp Falcon'un tüm özelliklerini okuduktan sonra kendisini daha yüksek bir pazarda konumlandıracağını düşündük ama ne kadar gelişmiş olduğunu anlayamadık. Mevcut sürgülü toplama kampı kamyonlarıyla karşılaştırıldığında, Falcon'un (kamyonlar hariç) 135.000 $'lık taban fiyatı, olgun 4x4 macera araçları için daha uygundur.

Loki, Basecamp modelinin altta yatan aracın amortismanından etkilenmeyen uzun vadeli bir yatırım olduğunu ve bir kamyondan diğerine hareket edecek şekilde tasarlandığını vurguladı. Bu nedenle, karavanlarda ve kamyonlarda bulunur, ancak diğer kamyonetlerde, kampçılarda ve römorklarda olması gerekmez. Korozyona dayanıklı alüminyum yapı, seri üretilen karavandan daha iyi görünüyor ve malzemeler ve bileşenler dikkatle düşünülmüş...

Loki, Quebec City tesisinde ürettikten sonra Basecamp Falcon kampçılarını Kuzey Amerika'nın herhangi bir yerine teslim edecek ve kuracak. İlk teslimatlar 2022'nin ilk çeyreğinde başlayacak. Loki, Falcon Serisinin ötesinde, yukarıda bahsedilen elektrikli pikaplar için 135.000 dolarlık kampçı EV Serisini ve orta ve tam boyutlu pikaplar için daha küçük, daha düşük fiyatlı (hala 95 bin dolar) Icarus serisini planlıyor.

Kaynak   

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section