Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Şirket kurarken iş planlama ve iş yönergesi hazırlama


Yeni bir iş kurmadan önce yapılması gereken ilk şey detaylı bir iş planının hazırlanmasıdır. Bu ilk basamak çoğu kez firma kuracak kişiler tarafından göz ardı edilir. Yapılacak bir iş planı, gelecekte kuracağınız işin başarısını en çok etkileyen faktör olacaktır. 

İş planı nedir?

İleride kuracağınız işin başarı şansının yüksek olmasının akıllıca yapılmış bir iş planı ile mümkün olabileceğini unutmayın. Özen göstererek hazırlayacağınız misyon beyanı, fiyatlandırma hedefleri ve satış stratejileriniz iş planı hazırlarken önceliğiniz olmalıdır. 

Görev beyanı ve şirket misyonu 

Kuracağınız şirketin gireceğiniz iş alanında farklı olması gerekir. Bunun için de mutlaka kendine özel hedefleri olmalıdır. Bu özel hedefleri belirlemek için şirket ortaklarınızla ya da yönetici pozisyonuna atayacağınız insanlarla uzun süreli beyin fırtınaları yapmalısınız. Gelecekteki şirketin etik ve ahlaki tutumlarını, faaliyet göstermeyi planladığınız pazarın tüm özelliklerini, Ürün veya hizmet tanıtımlarınızı nasıl gerçekleştireceğinizi ve büyüme ve karlılık beklentilerinizi bu görev beyanına dahil edin. 

Satış veya hizmet için faaliyet göstermeyi planladığınız coğrafi bölgeyi, beklenen kamusal imajı ve işletmenin müşterileri çekmek ve elde tutmak için kullanacağı temel stratejileri eklemeyi de ihmal etmeyin. Beyin fırtınası listenizi oluştururken, gelecekteki şirketinizin hedeflerine ilişkin en geniş perspektifi içeren net ama kapsamlı bir misyon beyanı üzerinde yoğunlaşın. Hırslı bir hedefinizin olması iyidir ancak, ve sosyal olarak önemli ve ölçülebilir bir niyet olarak misyon edinin. 

Fiyat belirleme hedefleri 

Üreteceğiniz ürünler ya da vereceğiniz hizmetlerin rekabetçi olabilmesi ve bu konuda karşılaşabileceğiniz muhtemel sorunlar üzerine sıkı bir beyin fırtınası mutlaka gereklidir. Maliyet noktası, hedeflenen kâr oranları, ürün veya hizmetlerin toplum tarafından beklenilen değeri, rakip şirketlerin fiyat uygulamaları, toptan satış fiyatları, uygulayacağınız promosyon yöntemleri, miktar ve mevsimsel indirimler gibi fiyat değişkenliklerini göz önünde bulundurun. 

Yerel ve ulusal düzeyde gerçekleşebilecek muhtemel ekonomik gelişmeleri, üretim maliyetleri, ürün veya hizmetinizin insanlar üzerinde oluşturacağı algı ve rekabetçi fiyatlar gibi kar marjlarınızı etkileyebilecek dış faktörleri mutlaka hesaba katmalısınız. 

Pazarlama yöntem ve teknikleri 

Şirketinize ait özelleştirilmiş bir pazarlama planı oluşturmaya çalışmalısınız. Ayrıntılı bir günlük operasyon eylem planında, şirketinizin kendisini mevcut pazara nasıl dahil olacağını ve rekabetçi piyasada nasıl öne çıkabileceğini net olarak ifade edin. İşinizi durgunluktan çıkarmak için hangi yönde kararlar alabileceğinizi ve kar elde etmeye başlamak için neler yapabileceğinizi planlayın. Ürününüz veya hizmetiniz için uygun satış stratejisini seçin. Şirketinizin benzersizliğini, maliyet etkinliğini veya nihai olarak en büyük kâr üreticinizi kanıtlayacak hedefli pazarlama stratejisini vurgulayın.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section