Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Güneş kremi alırken nelere dikkat edilmelidir?


Yaz aylarının gelmesi ve deniz sezonunun başlaması ile birlikte insanlar denizin ve güneşin tadını çıkarmak için hazırlıklara başladılar. Bol güneşlenme ve denizin olduğu bir tatil hazırlığında güneş koruyucu krem seçimi de insanların internette en çok aradıkları konular arasında yerini aldı. Güneş kremi seçerken kriterlerimiz neler olmalı? Uzmanlar bu konuda ne düşünüyorlar?

Uzman dermatologların basın ve internet üzerinden bu konuda çokça açıklama yaptıklarına şahit oluyoruz. Uzmanlar, güneş koruyucu krem alırken içeriğinin dikkatlice okunması ve içeriğindeki maddelerin özelliklerinin araştırılması tavsiyesinde bulunuyorlar. Alınacak olan kremlerin kokusuz, parfümsüz, kimyasal madde oranı düşük olması ve marketler yerine eczanelerden satın alınması oldukça önemli. Başta deniz, plaj ve güneşli alanlar olmak üzere günlük yaşamın her alanında kullanılması tavsiye edilen güneş koruyucu kremler, içeriğindeki bazı kimyasallar nedeniyle az da olsa cilt sağlığı için risk barındırıyorlar.

Alerjik durumu olanlar, çocuklar ve hamileler için krem seçiminde biraz daha hassas olunması gerekiyor. Bu gruptaki insanlar için krem alındığında, içeriğinde mineral olması ve filtre gücünün yüksek olması oldukça önemli. Güneş alerjisi olan insanların şapka, gözlük, açık renk ve rahat kıyafetler tercih etmeleri ve mümkün oldukça gölge yerlerde kalmaları gibi ekstra önlemler sağlıklı bir yaz mevsimi geçirilmesine yardımcı olacaktır.

GÜNEŞ KREMİ SEÇİMİ ve KULLANIMI

  • Kış döneminde 15 faktör kremler yeterli olurken, yaz mevsiminde en az 30 faktör koruma sağlayan kremler kullanılmalıdır.
  • Güneş koruyucu kremler güneşe çıkmadan en az yarım saat önce uygulanmalıdır.
  • UVA ve UVV filtrelerini içeren, kişinin cilt yapısına uygun kremler seçilmelidir.
  • Kimyasal içerik oranı düşük olmalıdır.
  • Kremlerin su ile temasında etkinlikleri azalır. Bu nedenle yüzme sonrası veya aşırı terleme sonrası yeniden kullanılmalıdır.
  • Güneşlenme, D vitamini sentezi için önemlidir. Vücudunuzda D vitamini sentezlenmesini istiyorsanız 15 dakikalık kısa güneşlenmenizi kremsiz olarak yapmanız gerekir. 15 dakikadan fazla direkt güneş ışığına maruz kalmak  vücutta sentezlenen D vitamininin yok olmasına neden olmaktadır.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section