Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Fitbit Charge 4 ve Apple Watch Series 3 karşılaştırması


Bu yazımızda hareketli bir yaşam sürenlerin bileklerinde hareketli oldukları ya da uyku süresince verilerini takip edebilecekleri iki teknolojik cihazın özelliklerini karşılaştıracağız. Her iki cihaz da bu alanda uzmanlaşmış teknoloji şirketlerinin ürünleri olarak piyasada bulunabilir ve üstün özelliklere sahiptir. Fitbit Charge 4 ya da Apple Watch Series 3, sizler hangisini tercih edersiniz? 

Sağlığınızı ve gün içi zindeliğinizi takip etmek söz konusu ise her iki cihazın da bu konuda çok işinize yarayacağını belirtmeden geçemeyiz. Bu cihazlarla gündüz aktivitelerinizi ve uykunuzu sorunsuz bir şekilde takip edebilirsiniz. Fitbit Charge 4'ün sağlık ve fitness takibi konusunda sahip olduğu özellikler Apple Watch Series 3'e göre denk ya da çok daha kapsamlıdır. Bu arada Apple Watch Series 3'ün temel olarak bir fitness takip cihazı değil, akıllı saat olduğunu hatırlatmakta fayda var. Apple Watch Series 3 'ün sahip olduğu bazı özellikleri hatırlatmadan geçmek bu cihaza haksızlık olur. Bileğinizde Apple Watch Series 3 varsa hava durumunu kontrol etmek, hatırlatıcı alarm kurmak, güncel haberleri almak ve çok daha fazlası için dost canlısı akıllı yardımcı Siri'ye erişebilir ve komutlar verebilirsiniz. Apple Watch 3 ile güvenliğiniz takip altındadır ve ihtiyaç duyduğunuzda acil servis numaralarını doğrudan arayabilirsiniz. Bu akıllı saat, iPhone'unuzla otomatik olarak senkronize olur ve hatta kapsama alanı içindeyse MacBook Pro'nuzun kilidini açmak için Apple ürünleriyle sorunsuz bir şekilde eşleşme yapar. Medya söz konusu olduğunda, Apple Watch Series 3 müzik depolayabilir, aktarabilir ve çalabilir, ayrıca favori uygulamalarınızı doğrudan bileğinize indirebilirsiniz. 

SÖZ KONUSU OLAN ŞEY SAĞLIK TAKİBİYSE

Fitness takibi söz konusu olduğunda her iki cihaz da egzersiz modları önceden yüklenmiş olarak gelir. Ancak, yalnızca kapsamlı sağlık ve fitness takibi amacıyla üretilmiş olan Fitbit Charge 4 bu konuda bir kaç adım öndedir. Fitbit Charge 4, uyku söz konusu olduğunda bileğinizde otomatik uyku takibi ve sessiz alarmlar sunar. Ayrıca, Fitbit uygulamasında uyku vakti hatırlatıcıları ve nasıl daha iyi dinlenebileceğinize dair ipuçları alabilirsiniz. Charge 4, zaman içinde uykuyu iyileştirebilecek faydalı bilgiler sağlamak için hafif, derin ve REM uyku aşamalarında geçirdiğiniz süreyi takip eder. Ayrıca uygulamada gecelik Sp02 ortalamalarınızı ve aralıklarınızı görüntüleyebilir ve geçen haftanın trendlerini görebilirsiniz. Charge 4, kalp atış hızınıza, uyku sürenize ve huzursuzluğunuzu temel alan bir gece uyku puanı verir, böylece uykunuzun kalitesini her zaman daha iyi anlayabilirsiniz. Apple Watch Series 3, yalnızca üçüncü taraf uygulamalar aracılığıyla uyku takibi sunar ve kandaki oksijen doygunluğunu (Sp02) hiç ölçmez.

Kaynak

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section