Evliliklerin bitmesine neden olabilecek 10 etkili faktör


Evlilik, farklı cinsiyetten iki insanın  ruhen ve bedenen bir ömür boyu birlikte olabilmeyi planladıkları kanunlarla düzenlenmiş sosyal bir olaydır. Evliliğe başlarken çiftlerin  heyecanla "EVET" diyerek başladıkları yolculukta yaşanan bazı problemler evliliğin bir ömür boyu sürmesine engel olabilir. Türkiye'de her yıl gerçekleşen 750 bin evliliğin maalesef ki 150 bin kadarı bir ömür boyu devam edemiyor. Boşanma oranlarının yüksek olmasında en çok etkili olan 10 faktörü sizler için araştırdık...

Yalan söylemek 

Evlilikte eşler arasındaki en önemli sorunlardan biri hiç şüphesiz karşılıklı güven hissinin zedelenmesidir. Bu güven zedelenirse eşler bir süre sonra birbirlerine karşı şüpheci olmaya başlarlar. Güven duygusu zor tesis edilir ancak yıkılması çok kolaydır.

Ekonomik sorunlar 

Evliliklerde yaşanan boşanmaların sebepleri arasında çekilen ekonomik sıkıntılar çok önemli bir yere sahiptir. Ekonomik sıkıntılar, evliliğin başında var olabileceği gibi sonradan da ortaya çıkabilir. Evlilik devam ederken işini kaybetme, iflas etme, kredi veya kredi kartları borcu yüzünden icralar yaşama gibi durumlar evlilik birliği için oldukça zedeleyicidir.

Şiddet ve hakaret 

Evli kişiler aile hayatında olumlu duygular yaşamak ister ve karşısındakinden kendi kişiliğine saygı göstermesini bekler. Evlilikte yaşanacak fiziksel şiddet, hakaret ve aşağılama, evliliğin sonlanmasının yollarını sonuna kadar açabilir. Böyle durumlarda boşanma olmasa bile evlilik artık kağıt üzerinde kalmaya mahkum olabilir.

Aldatma

Evlilikte yaşanabilecek en büyük problemlerden biri de eşlerden birinin diğerini ya da her ikisinin de birbirlerini aldatması olayıdır. Aldatma olayında sebep her ne olursa olsun tam kusurlu olan aldatan kişidir. Aldatan kişinin affedilmesi bu davranışın devam etmesinin yolunu açabilir. Bu durumda da evlilik artık çekilmez bir hâl alır.

Eşini çabucak değişmeye zorlamak

Kişilerin evlilik öncesi karakter özelliklerinin ve yaşam biçiminin hızlı bir şekilde değişmesi kolay değildir. Bu konuda tartışmak ilişkiyi içinden çıkılmaz bir duruma sokabilir. Eşler karşılıklı anlayış içerisinde karşı tarafa zaman tanıyarak ve duygularını da katarak bu türden problemlerin üstesinden kolayca gelebilirler.

Eşlerin ailelerinin evliliğe müdahil olması

Özellikle kalabalık aile yapısına sahip bireylerin evliliklerinde diğer aile üyelerinin çok fazla işin içinde olması sebebiyle sıkıntılı süreçler yaşanabilmektedir. Evli kişiler  daha çok kendi aileleriyle muhatap olmalı ve eşini kendi ailesiyle karşı karşıya getirmemelidir.

Eşlerin birbirleriyle duygusal açıdan uzak olmaları

Evli kişiler bir süre sonra gerek günlük hayatın stresi gerekse çocukların bakımları ve ihtiyaçları sebebiyle birbirlerinden duygusal olarak uzaklaşarak eşini ihmal edebilmektedir. Eşlerin birbirine zaman ayırması bu tür problemlerin çözülmesini kolaylaştırabilir.

Sorunların çözümünü ertelemek

Evlilikte yaşanan sorunlar sıcağı sıcağına çözülmeye çalışılmalı ve asla ertelenmemelidir. Ertelenen problemler bir süre sonra tıkanmaya ve tartışmalara yol açar. Bu tıkanıklık sonucunda problemlerin çözümü için nereden başlanması gerektiğini kestirmek bile güç hale gelir.

Cinsel sorunlar

Evliliğin başında sıkıntısız olarak devam eden cinsel yaşam bir süre sonra yaşanan çeşitli problemlerin etkisiyle önemini yitirmeye başlar. Eşlerin birbirlerinden uzaklaşması her iki tarafta da beğenilmeme duygusuna sebep olur.

Kötü alışkanlıklar

Alkol ve kumar, aile birlikteliğinin yıkılmasında en önemli iki kötü alışkanlıktır. Bu tür kötü alışkanlıklardan kurtulabilmek için gerekiyorsa profesyonel destek almaktan kaçınılmamalıdır.

Tags :-

Yorum Gönder

0 Yorumlar