Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Dünyanın en kalabalık şehri Tokyo hakkında detaylı bilgiler

O, dünyanın en kalabalık şehri. Metropol olmaktan çıkıp megapol unvanına sahip, yaşamın bir an bile durmadığı ve insanların sürekli çalıştığı büyülü bir dünya. Bu yazımızda sizlere Japonya'nın başkenti Tokyo hakkında detaylı bilgiler sunmaya çalışacağız.

Tokyo hakkında genel bilgiler

2020 nüfus verilerine göre 34,3 milyon insanın yaşadığı Tokyo dünyanın en kalabalık nüfusa sahip şehridir. Bu sayıda insanı 600 km2 'lik bir alana sığdırıyor olmasıyla  aynı zamanda dünyadaki en yoğun nüfusa sahip şehirlerinden biridir. Tokyo'da hayatın her türlü alanında bir hareketlilik ve düzen mevcuttur. Dünyanın en büyük ikinci borsası Tokyo Borsası'dır. Üretim, ticaret ve turizm faaliyetlerinin son derece gelişmiş olduğu Tokyo aynı zamanda dünyanın en pahalı şehirleri arasında ön sıralarda yer alır.


Tokyo'nun iklimi

Tokyo'da kış ayları oldukça soğuk ve kar yağışlı olarak geçer. Eğer turistik gezi amaçlı olarak Tokyo'ya gitmeyi planlıyorsanız iklimin daha ılıman olduğu bahar aylarını tercih etmelisiniz. Özellikle kiraz ağaçlarının çiçek açtığı dönemde Tokyo sizler için görsel bir şölen hazırlar. Yaz aylarında da bolca yağış görme ihtimaliniz vardır. Tayfunlar Japonya'da çokça görülen doğa olaylarıdır.


Tokyo'ya nasıl gidilir?

İstanbul - Tokyo arası uçuş mesafesi 8969 km'dir. THY, İstanbul'dan ve Ankara'dan Tokyo'ya direkt uçuşlar düzenlemektedir. İstanbul'dan uçuş süresi 12 saat 48 dakikadır. Yabancı uçak şirketlerinin de İstanbul -Tokyo arasında karşılıklı aktarmalı uçak seferleri mevcuttur. THY bilet fiyatları 1 yetişkin için Economy : 7.500 TL ve Business: 25.000 TL civarındadır.


Tokyo'da ne yenir, ne içilir?

Tabii ki Japon mutfağı denilince akla gelen ilk yemek suşi olacaktır. Tokyo'da bu işi hakkıyla yapan çok sayıda suşi restoranı bulabilirsiniz. Pirincin tatlı sirke ile tatlandırılmış haliyle birlikte yenilen nigiri-zuşhi adı verilen suşi ise en çok tercih edilen suşi türüdür.  Uzak Doğu baharatlarıyla zenginleştirilmiş barbekü tavuk "yakitori" ise Tokyo'ya giden kişilerin mutlaka tatması gereken bir lezzettir.

2021 Haziran ayı güncel kurla Tokyo'da bazı yiyecek ve içeceklerin fiyatları şu şekildedir:
  • Beyaz Ekmek ( 500 g ) : 14 TL          
  • Elma ( 1 kg ) : 54 TL          
  • Su ( 1,5 lt ) : 9,5 TL 
  • Cappucino ( orta boy ) :  29 TL          
  • Muz   ( 1 kg ) : 25 TL       
  • Yemek ( 2 kişi-3 çeşit ) : 300TL 

Görmeden gelmeyin...

Japon İmparatorluk Sarayı : Kraliyet ailesinin yaşadığı saray kompleksi içerisinde birçok saray ve devlet binalarını ziyaret edebilirsiniz.

Sensoji Tapınağı : 628 yılında inşa edilmiş olan bu tarihi tapınak Tokyo'nun kuzey kesiminde yer alır.

Tokyo Borsası : New York Borsa'sının ardından işlem hacmi açısından ikinci sırada olan Tokyo Borsası, Japon ekonomisinin kalbinin attığı yerdir.

Tokyo Ulusal Müzesi : Japon tarihine ve Japon sanatlarına ait pek çok kıymetli eser bu müzede sergilenmektedir.

Ueno Park : Tokyo'nun meşhur kiraz ağaçlarının yer aldığı park alanıdır. Özellikle bahar aylarında kiraz ağaçlarının çiçek açmasıyla muhteşem bir görünüm kazanır.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section