Comments

Bilgigetir.com Arama Motoru

Ev sinema sistemi nedir, evde sinema sistemi nasıl kurulur?


Ev sinema sistemleri teknolojik olarak henüz çok yeni olmalarına rağmen dünya genelinde oldukça ilgi gören ve yaygın bir kullanım alanı olan cihazlardır. Film ve müzik zevkini ev ortamında yaşamamızı sağlayan bu sistemin görüntüyü sağlayan cihaz,  görüntü oynatan cihaz ( ekran ) ve ses sistemi olmak üzere üç ana bileşeni vardır.

Görüntü sağlayıcı cihaz seçiminde VCD veya DVD oynatıcılar olmak üzere iki seçenek mevcuttur. DVD oynatıcılar barındırdıkları özellikler nedeniyle daha çok tercih edilirler.  Görüntüyü oynatmak için ise klasik bir tüplü televizyonu veya plazma bir televizyonu da kullanabilirsiniz. Evdeki mevcut televizyonunuzu ev sinema sistemi için kullanmanız mümkündür. Evde kuracağınız ev sinema sisteminin en önemli özelliği ise ses düzeninin iyi olmasıdır. Evde kendinizi sinema salonunda hissetmenizi sağlayacak şey hiç şüphesiz ses efektlerinin iyi olmasıdır. İyi bir ses sistemi için minimum 5 adet hoparlör ve 1 adet subwoofer edinmeniz gerekir.

Sinema salonlarında izleyicilerin filmin ve ortamın bir parçası haline gelmesindeki sır hoparlör düzeninde gizlidir. Sinema perdesinin arkasına gizlenmiş üç hoparlör bulunur. Bunlardan sağ ve soldaki hoparlörler stereo özellikleri sayesinde film müziğini iyi bir şekilde seyirciye ulaştırırken ortadaki hoparlör ise filmdeki konuşma seslerini iletir. Büyüleyici ses efektlerinde ise her üç hoparlör de etkindir. Ekran dışında oluşan sesleri ise arka duvarlardaki hoparlörler taşır. Evde böyle bir film deneyimi yaşayabilmek için bu sisteme benzer bir düzenin oluşturulması gerekir. Film odası sinema salonlarına göre çok küçük olduğu için böyle bir ses sisteminin kurulması daha basittir. Bütçe ayarlaması ve farklı kombinasyonlar kullanılarak evde sinema keyfini yaşamanız her zaman mümkündür.

Ev sinema sistemini kurarken evin yapısına göre sistemin kurulmasında fayda vardır. Bu konuda işin uzmanı kişilerden yardım almanız faydalı olabilir. Cihazlar seçilirken mümkün olduğunca aynı marka olarak seçim yapılması ve cihazların birbirleriyle uyumlu olması konusuna dikkat edilmelidir. Alınacak cihazların gelecekteki teknolojileri de destekleyebilir özellikte seçilmesi gerekir. Ayrıca bu tür hassas cihazların servis ve garanti şartları mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section