Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Borabay Gölü Nerededir? Borabay Gölü Özellikleri Nelerdir?

Bu yazımızda eşsiz bir doğa harikası olan Borabay Gölü hakkında detaylı bilgileri sizlerle paylaşacağız. Borabay Gölü nerededir? Borabay Gölü'ne nasıl gidilir? Borabay Gölü'nün özellikleri nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını yazımızda bulabileceksiniz.

Borabay Gölü Nerededir?

Borabay Gölü, Amasya iline bağlı Taşova ilçesi sınırları içinde bulunur. Amasya il merkezine 63 km ve Taşova ilçe merkezine 15 km uzaklıktadır. Deniz seviyesinden 1050 metre yüksekte olması gölün volkanik bir göl olduğunu düşündürse de gerçekte ufak bir derenin önünün heyelan ile tıkanması sonucu oluşmuştur. Halk arasında Borabay olarak bilinmesine karşın gölün gerçek ismi Boraboy Gölü'dür.

Borabay Gölü'nün Doğal Güzellikleri

Borabay Gölü'nün etrafı yoğun bir şekilde kayın, kestane, sarıçam ve sedir ağaçlarıyla çevrilidir. Bu sebeple göl rengi güneşli havalarda zümrüt yeşilidir. Gölün uzunluğu 900 metre, genişliği 300 metre ve en derin yeri 11 metre civarındadır. Göl, yerin altından kaynayan sularla ve göle akan ufak bir dereyle beslenir. 

Kamp ve Doğa Turizmi İçin İdeal Ortam

Borabay Gölü ve çevresi Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi statüsü kazanmıştır. Borabay Gölü etrafındaki ormanlık bölgede bungalov tipi evlerde konaklama  veya çadır kampı yapma imkanı bulunmaktadır. Bölgede kafeterya, piknik alanları ve doğa yürüyüşü için uygun yollar bulunmaktadır.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section