Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Google Adsense nedir? Adsense reklam geliri nasıl elde edilir?

Bir internet sitesi kurdunuz ve belirli konularda yayınlar yapmaya başladınız. Eğer beğenilen bir site kurduysanız ve belirli bir ziyaretçi trafiğine ulaşmışsanız Google tarafından sağlanacak reklamları sitenizde yayınlayabileceğiniz ve para kazanmanızı sağlayabilecek bir uygulamaya başvurabilirsiniz.

 


Google Adsense nedir?

Web sitesi sahiplerine internet siteleri üzerinden reklam yayını yaparak gelir elde etmelerini sağlayan Google uygulamasının adı "Google Adsense" dir. Bu reklamlar sitenin içeriğine ve site ziyaretçilerinin ilgi alanlarına göre Google tarafından oluşturulmuş algoritmalarla otomatik olarak oluşturulur ve otomatik olarak gösterilir.

İnternet sitelerinde firmalarının ya da yaptıkları işlerin reklamını yapmak isteyen kişiler belirli bir bütçe ayırır ve Google'a başvurur. Google bu reklamları kendisi tarafından reklam yapma başvurusu onaylanmış olan web sitelerinde göstermeye başlar. Google tarafından reklam verenlerden alınan reklam ücretinin belirli bir kısmı reklamların gösterildiği sitelerin sahibine ödenir. Web sitelerinde reklam ödemeleri "tıklama başına" veya "1000 gösterim başına" şeklinde belirlenir.



Web sitemde nasıl reklam yayınlarım?

Hazırladığınız bir internet sitesinde Google reklamları yayınlamak isterseniz Google Adsense'e kayıt olarak sitenizi göndermeniz gerekir. Adsense başvurusunun nasıl yapılacağını ve başvurunuz onaylanırsa reklamları nasıl yayınlayacağınızla ilgili konuları kısa detaylar halinde açıklamaya çalışalım.

Google tarafından Adsense programına kabul edilmek yani "Google Reklam Yayıncısı" olabilmek kolay bir iş değildir. Basit bir web sitesi kurarak, bir kaç kopyala-yapıştır tarzı yayın ekleyerek Adsense onayı almanız imkansızdır. Google, geliştirdiği robot algoritmalar ile reklam yayınlayacağı sitelerin onayında çok hassas davranır. Bu konularda profesyonel destek almanızı ya da reklam yayıncısı olan bir tanıdığınızla bu konuları ayrıntılı olarak konuşmanızı tavsiye ederiz.

Adsense başvurusu yapmadan önce sitenizde şu özelliklerin olmasına dikkat etmelisiniz:

  • Sitenizin kullanışlı bir teması ve kullanıcı dostu bir arayüzü olasına dikkat edin.
  • Ziyaretçilerin site içinde kolay dolaşmalarını sağlayacak menüler ve konu etiketleri oluşturun. 
  • İleride reklam almanız durumunda reklamların üzerine gelecek ve istenmeyen reklam tıklamalarına sebep olabilecek "açılır menü" kullanmayın.
  • Başka web sitelerinden kopyala-yapıştır tarzında içerik oluşturmayın. Makaleleriniz iyi bir araştırma sonunda yazılmış ve size özgü yazılar olmalıdır.
  • Yazdığınız içerikler en az 200 kelime veya üzerinde olsun. İçeriklerinizde çok fazla aynı cümle ya da kelime gruplarını tekrar etmemeye özen gösterin.
  • Google reklam yayıncısı biri olarak ilk başvurunuzda en az 50 adet özgün içeriğin sitenizde hazır olmasını tavsiye ederim.
  • Arama motoruna "Google Adsense" yazarak Adsense'e kayıt olmanız gerekir. Bunun için bir gmail hesabınızın olması yeterlidir.



Adsense sitesine giriş yaptıktan sonra başvuru için yapmanız gerekenler detaylı her şey size gösterilmektedir. Gerekli işlemleri yapıp sitenizin url adresini incelenmek üzere Google'a gönderdiğinizde iş beklemeye kalıyor. Bazen bir kaç gün içinde olumlu ya da olumsuz cevap gelebilirken, bu cevabın gelmesi ortalama 2 hafta kadar sürüyor. Olumsuz cevap alırsanız sizden yapmanız istenenleri yerine getirdikten sonra başvurunuzu tekrar gönderebilirsiniz. 

Olumlu cevap alırsanız size manuel ya da otomatik reklam kodları gönderilir. Bu kodları sitenizin html içeriğinde uygun yerlere yapıştırırsanız reklamlarınız gözükmeye başlar. Para kazanmak için bundan sonra olması gereken şey, organik ziyaretçi sayınızı artırmaktır.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section