Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Varlığı bilinen son dişi beyaz zürafa kaçak av kurbanı oldu


Dünyada tek örneği tespit edilmiş olan dişi beyaz zürafa Kenya'da bulunan İshakbini Hirola Koruma Bölgesinde kaçak avcılar tarafından öldürülmüş olarak bulundu. Koruma bölgesinde görev yapan görevlilerin uzun zamandır haber alamadıkları beyaz zürafa ve yavrusunun bulunması için bir çalışma başlatıldı. Çok sayıda doğa korumacısının katıldığı arama faaliyeti sonucunda dişi beyaz zürafanın ve yavrusunun iskeletleri bulundu. Yapılan incelemede Anne ve yavru beyaz zürafaların en az 4 ay önce kaçak avcılar tarafından öldürülmüş oldukları tespit edildi. 

Ender görülen bu zürafa türü Kenya'da bir yaban hayatını koruma parkında bulunuyordu. Anne ve yavrusundan haftalarca haber alamayan yetkililer inceleme talep etmişler ve bunun üzerine kapsamlı bir arama çalışması başlatılmıştı. Bu nadir zürafaların öldürülmesi koruma çalışmalarına sürekli destek verilmesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Böyle bir kayıp hem Kenya için hem de tüm dünya için çok üzücü bir olay. Anne ve yavrusunun öldürülmesi ile bir tek erkek beyaz zürafa kalmış oldu. Beyaz zürafaların varlığı ilk kez 2016 yılının Mart ayında tespit edilmiş ve 2017 yılında da fotoğrafları paylaşılınca tüm dünyada haber bültenlerine konu olmuştu. 

Afrika yaban hayatı vakfı tarafından yapılan açıklamaya göre yaban hayatı ticareti ve kaçak avcılık sebebiyle son 30 yılda zürafa sayısında % 40 oranında bir azalma yaşandı. Doğu Afrika'nın yaban hayatı çeşitliliğinde  en zengin ülkesi olan Kenya'da yaban hayatını koruma konusunda yapılan çalışmalar ilgisizlik ve bağış yetersizliği yüzünden aksamalara uğruyor.

Kaynak : İndependent Türkçe

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section