Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Migren ağrısına iyi gelen besinler

Migren; şiddetli baş ağrılarının nöbetler halinde uzun süreli ve sabit bölgelerde yaşandığı bir rahatsızlıktır. Hastanelerin nöroloji servislerine başvuran en yoğun hasta grubu migren rahatsızlığı olanlardır. Şiddetli baş ağrısına eşlik eden mide bulantısı, ses ve ışığa karşı hassasiyet hastaların günlük yaşam faaliyetlerini olumsuz etkiler.


Migren kökeninde  genetik faktörlerin etkili olduğu bir hastalıktır, aile geçmişinde migren öyküsü olan kişilerde migren görülme ihtimali % 40 civarındadır. Kadınlarda, migren rahatsızlığının görülme sıklığının erkeklere göre  daha çok olduğu bilimsel araştırmalarla doğrulanmıştır. Peki migren ataklarınızı sakinleştirmeye yardımcı olabilecek besinler hangileridir? Bu besinleri kullandığınızda hem migren ağrısının başlamadan engellenmesi yönünde hem de ağrınız varsa dinmesi yönünde fayda görebilirsiniz.

SOMON : Yapılan tıbbi araştırmalar omega 3 takviyesini doktor kontrolünde düzenli olarak alan kişilerin migren ataklarının sayısında ve şiddetinde ciddi azalmaların olduğunu ortaya çıkarmıştır. Doğal yoldan omega 3 alabilmenin en sağlıklı yolu ise omega 3 açısından en zengin besin olal somon balığı tüketmek olacaktır.

✅ KARPUZ : Su tüketimi migren hastalığıyla mücadelede önemli bir faktördür. Bol su içmenin yanında yüksek oranda su içeren besinler size rahatlama sağlar. Yüksek su oranıyla karpuz tüketmek iyi bir seçim olacaktır.

ZENCEFİL : Zencefilin yatıştırıcı ve ağrı kesici özelliği olduğu çok eski dönemlerden beridir bilinir. Sinir uçlarına etki ederek ağrılarınızın dinmesine yardımcı olabileceği gibi mide bulantısının giderilmesinde de etkilidir.

✅ KAHVE : Kahvenin içeriğinde bulunan kafein maddesi migren sırasında şişen ve ağrıya neden olan beyin damarlarınızın büzüşmesini ve dolayısıyla kan akışının yavaşlamasını sağlayarak ağrılarınızın hafiflemesine neden olur. Günde 2 fincan kahve tüketilmesi migrenin hafif geçirilmesine yardımcı olur.


Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section