Comments

Bilgigetir.com Arama Motoru

Kanada’nın terkedilmiş kasabası Kitsault'a turist akını

Kitsault kasabası Kanada'nın Alaska sınırında bulunan Britanya Kolombiyası olarak adlandırılan bölgesinde yer alan bir hayalet kasaba. Hayalet olarak adlandırılmasının nedeni ise yaklaşık 30 yıldır bu kasabada kimsenin yaşamıyor olması. Şimdilerde ise bu kasabaya yoğun bir turist akını gerçekleşiyor.

Kitsault kasabası yakınlarındaki topraklarda bir zamanlar zengin Molibden yatakları bulunuyordu. 1980 yılında ABD li bir maden şirketi Molibden maddesini çıkarmak için faaliyetlere başlayınca çalışacak işçilerin barınmaları için buraya bir kasaba inşa edildi. Kasabanın kurulmasıyla çok sayıda işçi burada yerleşik hale geldi ve kasabada aktif bir yaşam devam ediyordu. Ancak iki yıl içinde Molibden fiyatları dibe vurunca şirket işçileri işten çıkarmaya başladı. Kasabadan ayrılmaların sonunda 1990 yılından sonra kasaba tam bir hayalet kasabaya dönüşmüştü.

Yaklaşık 30 sene öncesine kadar bu kasabada 1200 kişi yaşıyordu. Madencilerin tüm ihtiyaçları düşünülerek kurulan bu kasabada lüks evler, alışveriş için dükkanlar, spor alanları, sosyal ve kültürel faaliyetler için imkan tanıyan pek çok bina bulunuyordu. Yeşillikler içindeki bu küçük ve huzurlu kasaba adeta cennetin bir parçasıydı. Şirketin kapanmasıyla hızla boşalan Kitsault kasabası zaman içinde yalnızlığa gömüldü.


Issızlığı ve yıllardır dokunulmamış yapısı ile doksanlı yılları adeta günümüze taşıyan bu kasabaya her yıl artan bir sayıda turist gelmeye başladı. Bir zamanların terk edilen hayalet kasabası artık turizm cenneti olma yolunda hızla ilerliyor.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section