Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Dünyanın en güçlü zırhlı araçları

Bir devlet başkanının, bir holding devi imparatorunun, tanınmış bir sanatçının ya da daha akımıza gelmeyen ve ihtiyacı olan pek çok insanın güvenlik amacıyla zırhlı araç kullandıklarını biliyoruz. Sizce dünya üzerinde üretilmiş en güçlü zırhlı araçlar hangileridir? Birbirinden gösterişli ve güçlü 7 zırhlı aracı listelediğimiz yazımızda bu araçlara ait ilginç özellikleri okuyabilirsiniz

1. MARAUDER 


Fotoğrafta görmüş olduğunuz zırhlı araç büyük ihtimalle zırhlı araç dünyasının kralıdır. Neredeyse bir savaş tankının boyutlarına sahiptir ve teknolojik olarak ta pahalı lüks bir arabayla yarışır. Güvenlik anlamında ise size kendinizi bir tankın içindeymiş hissini verebilecek kadar sağlam ve güçlüdür. Araç, 12 ton ağırlığında ve üzerine konulacak 18 ton yükü bile taşıyabilecek kapasitede. Bu araç ile otoyolda 120 km/h hıza ulaşabilmeniz de mümkündür. Aracın koruma özelliği ise inanılmaz düzeydedir. Tekerleklerinin dibine yerleştirilen 14 kg TNT patlayıcının yıkıcı etkisine dayanacak bir sağlamlığa sahiptir. Bu aracın içindeyseniz ne mayınlardan ne de füze saldırılarından korkmanıza gerek yok. Araç, 1 metre derinliğe sahip sulardan rahatlıkla geçebiliyor. Aracı tasarlayanlar, satın alan kişinin yolda başına gelecek her şeyi düşünmüşler.

2. FALCATUS


Bu gizemli canavar pek çok insan tarafından "cezalandırıcı" olarak isimlendirilir. Bu isimlendirmede haksız da değiller. Sanki sevimli görünmesi amacıyla ön tampona yerleştirilmiş kırmızı ızgaralar bile onun dehşetli görüntüsünü yumuşatmaya yetmiyor. Falcatus 12 ton ağırlığa sahip bir araç ve devasa motoru 730 beygir güç üretiyor. Bu motor sayesinde 200 km/h hıza rahatlıkla çıkabiliyor. Bu hız değeri, bu ebattaki ve ağırlıktaki bir araç için inanılmaz bir değer. Önündeki üç adet kurşun geçirmez cam aracın görüntüsünü biraz çirkinleştirmiş olsa da içindekiler için çok üst düzey bir koruma sağlıyor.

3. KOMBAT T-98


Gözü kapatılmış bir insanı bu arabaya bindirirseniz gözünü açtığında zırhlı bir aracın içinde olduğuna inanmakta zorluk çekecektir. İç dizaynı oldukça kaliteli malzemeler kullanılarak yapıldığı için iç konfor olarak lüks bir arabayı hiç aratmaz. Bir saldırı ya da bombardıman esnasında hem güvende hem de rahat olacaksınız. En etkili tüfeklerden ya da tankları imha etmek için kullanılan silahlardan bile içindekilere koruma sağlayabiliyor. Güçlü motoru sayesinde 180 km/h hıza kısa sürede ulaşabiliyor. Bu özelliği sayesinde saldırı anında olay yerinden kolayca kaçabilmeniz mümkün oluyor. Bu araçlar orduda kullanılmıyor ancak, bazı zengin insanlar hem konfor hem de güvenlik amaçlı olarak bu araçlardan satın alabiliyorlar. VIP kişilerin transferleri için de bu araçlardan kullanılmaktadır.

4. KNİGHT XV


Çok saygıdeğer ve asil görünüme sahip bu zırhlı araç aynı zamanda dünyanın en pahalı zırhlı arazi araçları arasında yer alıyor. Fiyat özelliğiyle sadece ultra zengin insanların sahip olmasına şaşırmamak gerekir. İç dizayn özellikleriyle en seçici dolar milyarderlerinin bile beklentilerinin üzerinde yer alıyor. Koltukları dana derisinden yapılmış ve insanların ayaklarının altında üstün kalite yün halı kaplı durumda. Koltuklar çok rahat yataklara dönüşebiliyor. Böyle bir arabanın içinde hiç güvenlik endişesi duymadan kolayca yaşanabilir. Kaportası 6 cm kalınlığında çelik zırhla kaplanmıştır. Camları kurşun geçirmezdir. Bu lüks ve güvenli araç 6 ton ağırlığa sahiptir. 320 hp güç üreten benzinli ve 300  hp güç üreten dizel motor seçenekleriyle satın alınabiliyor.

5. COMBAT GUARD


Araç kullanmaya uygun olmayan arazi şartları için üretilmiş bu zırhlı araç tam bir off-road aracı. Bu aracın içindeyseniz kumlu ve bataklık arazilerden, nehirlerden, kayalık arazilerden ve sarp yokuşlardan çekinmeniz gerekmiyor. Bu özellikleri elbette aracı yerden yüksekte tutan 137 cm lik lastikler sağlıyor. Bu mini tank 150 km/h hıza kadar çıkabiliyor. Bu aracın içindeyken etrafınızda silahlı çatışma, patlama ve mayınlardan endişe etmenize hiç gerek yok. Bu araç, askeri amaçla kullanıldığı için düşmana karşı yıkıcı bir ateş gücüne sahiptir. Kendine doğru gelen bir füzeyi çok önceden yok edebilen elektronik bir donanımı da bulunmaktadır.

6. MERCEDES-BENZ G63 AMG


Bu listemizde sadece devasa boyutlu veya askeri zırhlı araçlardan söz etmeyeceğiz. Listemizde yer alan bu araç sivil ve normal bir araç olmasına rağmen içindeki insanlara üst düzey bir koruma sağlıyor. Gövdesindeki kalın zırhı ve kurşun geçirmez camlarıyla yeterli düzeyde koruma donanımına sahip bir araçtır. Altındaki kalın zırh, el bombası gibi patlayıcılara karşı üstün koruma sağlıyor. Kimyasal saldırı sırasında içindekilere oksijen sağlayacak oksijen tüpleri de mevcuttur.

7. MERCEDES-BENZ GL 550


Bu aracı zırhlı hale getiren ABD'li Texas Armoring Corporation (TAC) şirketinin sahibi yaptıkları işe o kadar güveniyor ki  denemeyi bizzat kendi canını ortaya koyarak yapmış. Patron aracın şoför koltuğunda iken çalışanlardan biri çok kuvvetli makineli bir tüfek ile tam da patronun olduğu yerde ön cam üzerinde delikler açmaya çalışmıştır. Kurşunların araç camını delerek içeri girememesi yapılan işin ne kadar kaliteli olduğunu göstermektedir.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section