Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Araçlarda seramik kaplama uygulaması nasıl yapılır?


Seramik kaplama nedir?

İkinci el veya sıfır olarak sahip olduğunuz aracınızın boyasını uzun süre korumak ve canlı tutmak isterseniz başvurabileceğiniz yöntemlerden biri de aracınız üzerinde seramik kaplama uygulamasıdır. 
Seramik kaplama, özellikle son yıllarda çok daha fazla tercih edilen bir yöntem olmaya başladı. Bu durumun en önemli nedenleri arasında seramik kaplama uygulamasının maliyetinin karşılanabilir seviyelerde olması ve Türkiye’de birçok işletmenin seramik kaplama konusunda üst düzey hizmet verebilmesi ve bu konuda uzmanlaşmış olması öne çıkıyor. Sizin için araçlarda seramik kaplama uygulamasının nasıl yapıldığını ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırdık. Aracın kaportasının metal kısmının üzerinde bir boya katmanı ve boya katmanının üzerinde de boyanın uzun ömürlü olmasını sağlayan özel bir koruyucu katman bulunuyor. 


Seramik kaplamada gerçekten seramik kullanılıyor mu?

Kullanıcı olarak ne kadar titiz olursanız olun zaman içerisinde bu koruyucu katman işlevini yitirdiği için aracın orijinal boyası da zarar görmeye ve incelmeye başlıyor. Bu zararların önlenmesi için de araçlarda şeffaf kaplama ya da seramik kaplama uygulaması devreye giriyor. Seramik kaplama deyince akla gelen ilk şey kaporta üzerine seramik özellikli bir madde yapıştırılması düşüncesi olabilir. 

Uygulanan yöntemde fiziki olarak seramiğe hiç benzemeyen özel kimyasallar kullanılıyor. Seramik kaplama silisyum oksit, elmas, cam, kil, kaolen, kuvars, gümüş, feldspat ürünlerinin nano teknoloji ile bir araya getirildiği ve kovalent bağ oluşturan üstün koruma ve mukavemet ürünüdür. Doğru uygulandığında araç yüzeyinde 3 µm(mikron) kalınlığında camsı, ultra parlak ve mukavemetli bir yapı oluşturur. Kullanılan kimyasal maddelere göre seramik kaplama uygulaması değişiklik gösterebiliyor. 

Seramik kaplama nasıl yapılıyor?

Ancak genellikle uygulama sırası şöyle: Aracın kaportası üzerinde çizik, göçük veya herhangi bir sorun varsa ilk olarak bunlar giderilir. Aracın yüzeyi pürüzsüz hale geldikten sonra camlar gibi uygulama yapılmayacak alanlar kapatılır. Aracın yüzeyinde boşluk kalmayacak şekilde seramik kaplama uygulanır. Seramik kaplamaların, kullanıma ve uygulanan kimyasal maddenin türüne göre değişiklik gösteren süreler içerisinde tekrar uygulanması gerekebiliyor. 

Seramik kaplamanın ömrü ve fiyatı

Türkiye’de birçok işletme 1 yıl gibi uzun süreli kaplamalardan yararlanıyor. Ancak aracınızı sık sık yıkatmazsanız ve yıkama işleminde otomatik sistemleri kullanırsanız bu süre biraz kısalabiliyor. Çünkü seramik kaplama uygulanan araçların, kimyasal yıkama yöntemleri ile temizletilmesi ve çok kirlenmeden yıkanması öneriliyor. 

Seramik Kaplama ürün yelpazesi olarak 1 Yıl Garantili Seramik Kaplamanın dışında, 2-3-5 yıl garantili Seramik Kaplama ürünleri sunulmaktadır. Seramik Kaplama Fiyatı 2021 yılı fiyatlarıyla 1.750 TL ile 6.500 TL aralığında seyretmektedir.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section