Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Topluluk önünde konuşma stratejileri


Topluluk önünde konuşma birçok insan için zor olabilir. Topluluk önünde konuşma sunumu yapmak için birkaç özel strateji uygulayabilirsiniz. Bu stratejiler, topluluk önünde konuşma etkinliklerine katıldığınızda heyecanınızı kontrol altına almanızı sağlayarak sinirleri yatıştırmaya da yardımcı olabilir.

Görsel yardımlar kullanın 

Çoğunlukla görsel yardımcıları düşündüğümüzde, akla gelen ilk şey broşürler olabilir. Görsel yardımcılar, sunumun daha kolay anlaşılabilir olmasını sağlayabilir. Katılımcıların çoğu, konuşmanızdan çok görsel bildirilere önem verecektir. Dolayısıyla, sunumunuzu görsellerle göstermek için PowerPoint veya beyaz tahta gibi bilgisayarlı bir ortam kullanmayı düşünün.

İletmek istediğiniz mesaja bağlı kalın

Dinleyicilerin basit İnternet araştırmaları yoluyla bilgi edinebilecekleri bir çağda, mesajınızı basit, kısa ve öz tutun. Farklı yönlere gitmekten veya sunum konularınızı aşırı genişletmekten kaçının. Mesaj ne kadar net ve öz olursa, mesajı izleyiciye o kadar iyi iletebilirsiniz. Soruları ancak her konuyu veya alt bölümü sunduktan sonra yanıtlamaya hazırlanın. İzleyicinin bir sunumun kontrolünü ele geçirmesine izin verirseniz, genellikle bu sizin konu dışına çıkmanıza sebep olur. Sonuçta, dinleyicinin dikkatini ve odağını kaybedersiniz.

Eğlenceli olun

Mizah, halkın önünde konuşma girişimine alçakgönüllülük getirir. Sunumunuza ve mesajınıza ölçülü olacak kadar mizah katın. Yapılan mizah, dinleyicilerin sıkılmalarını engelleyip dikkatlerini çekecektir. Bu aynı zamanda dinleyicilerinizin, ilettiğiniz bilgileri daha iyi algılamasına yardımcı olur. İzleyiciyi mizahla meşgul edin, gönüllüler isteyin, oyun oynayın veya kendinizle dalga geçin. Bu, herhangi bir topluluk önünde konuşma girişimini akılda kalıcı ve üstesinden gelinmesi kolay hale getirmeye yardımcı olabilir. Gülmek, vücudumuzdaki “mutluluk hormonu” olarak bilinen endorfin salgısını artırdığından, topluluk önünde konuşma konusundaki stresinizi de azaltabilir. Sinirlerin yatışması için biraz kahkahadan daha iyi bir ilaç yoktur.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section