Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Phuket Adaları, Tayland


Phuket Adaları nerededir?

Tayland'ın güneyinde yer alan Phuket, sahip olduğu doğa güzellikleriyle her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Phuket, Hint Okyanusu’nun bir parçası olan Andaman Denizi’nde yer alır. 49 kilometrelik uzunluğu ve 570 metre karelik yüzölçümü ile Tayland’ın en büyük adası olan Phuket, Tayland’ın eyalet olan tek adasıdır. Phuket adasında doğal güzelliklerin yanı sıra tapınaklar ve mimari de dikkat çeken güzellikler arasında bulunuyor.

Phuket Adaları'na hangi dönemde gidilmeli?

Adadaki güzellikleri keşfetmek için motosiklet kiralayabilirsiniz veya turlara katılabilirsiniz. Phuket’te  tropikal iklim hakim, dolayısıyla yılın 4 ayını normal sıcaklıkta seyrederken, 4 ayını çok sıcak, diğer 4 ayını ise genellikle yağmurlu geçiriyor.

Kasım - Nisan ayları, Phuket adasını ziyaret etmek için en ideal dönem ve hava durumu olarak en elverişli mevsim olduğundan; hem uçak, hem de otel fiyatları yüksek oluyor. Nisan-Haziran döneminde, sıcaklık ve nem oldukça yoğun oluyor. Haziran-Kasım ayları arası ise ada, daha yağışlı oluyor. Buradaki yağmurlar, Muson yağmurları olduğundan, yoğun yağıyor ancak uzun süreli olmuyor. Hint Okyanusu'nda 2004 yılında gerçekleşen deprem sonrasında oluşan tsunami ile yerle bir olan ada kısa bir süre içinde kendini yenileyip dünyanın en ünlü tatil yerleri arasına girmeyi başardı.

Tayland'ın tarımsal üretimi

Tayland dünyadaki en büyük kauçuk üreticisidir. Gelir kaynakları turizm, lateks, ananas, dondurulmuş balık, kaju ve hurma yağıdır. Tayland, tropikal iklime sahip olmasıyla tam bir meyve cennetidir. Öyle ki bu vesileyle Tayland, Asya’nın meyve bahçesi diye anılıyor. Toprağın kalitesi çok zengin olduğu için tarım burada çok iyi. Yediğiniz zaman farkına varacağınız ananasın en lezzetli olduğu ülke Tayland.  Baby ananas denilen minik ananaslar da sadece Phuket’te yetişiyor.

Çok çeşitli ve daha önce görmediğiniz değişik meyveleri var. Mesela durian denilen dışı dikenli, içi kremsi yumuşaklıkta olan bir meyve, keskin bir küf aromasıyla meşhur inanılmaz kötü koktuğu için kapalı alanlarda tüketmek oldukça rahatsızlık veriyor, hatta bazı kapalı alanlara, toplu taşıma araçlarına durian sokmak yasak. Adada yetişen meyvelerden bazıları; Papaya, Longon, Lychee, Dragon Fruit, Custard Apple, langsat, pomelo, sapodilla.

Phuket Adaları'nda görülmesi gerekenler

Adada dikkat çeken Büyük Buddha Heykeli, 45 metrelik yükseklikte ve özellikle bulunduğu alan, aynı zamanda adayı 360 derece seyretme fırsatı sunuyor. Chalong tapınağı, sahip olduğu mimarisinden dolayı turistlerin uğrak yerlerinden biri konumunda. Phuket kasabası, yerel mimari özelliklerinin yanı sıra Çin ve Portekiz mimarisinin de izlerini taşımasıyla bir başka dikkat çeken yer olma özelliğini taşıyor. Eğer hediyelik eşya almak istiyorsanız burası sizin kesinlikle uğramanız gereken bir yer.

Khao Phra Thaeo Milli Parkı, Phuket adasında koruma altına alınmış olan bu yağmur ormanı,  turistler tarafından günübirlik keşif turlarıyla geziliyor. Phra Thong tapınağı, bölgede yaşayan Thailerce kutsal kabul edilen bir hac mekanı olarak ön plana çıkıyor. Phromthep Burnu, Phuket adasının güneyinde bulunuyor ve burası adadaki nefes kesici manzaralardan birine sahip.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section