Pembe Armadillo

Pembe armadillo büyük çoğunluğu Güney Amerika kıtası üzerinde Arjantin ve komşusu olan ülkelerde yaşayan, memeli bir hayvan türüdür. Bu canlı tüm armadilloların en küçüğü olup boyları sadece 12-15 cm kadardır. Çok açık pembe renkli ve kabarık görünümlü beyaz bir kürkü bulunur. Bazen renkleri açık pembe, sarı veya kahverengimsi olabilmektedir.

Sadece Arjantin'de kumlu ovalarında, kurak çayırlarda ve bozkır arazilerinde yaşıyorlar. Diğer armadillolar gibi çoğunlukla karınca larvaları ve karıncalarla beslenirler, ancak solucanlar ile bazı bitki ve bitki köklerini de yiyebilirler. Sağlam pençeleri,  yiyeceklerini bulmaya yardımcı olur.

Pembe Peri Armadilloları, yüzme tırmanma gibi özelliklere de sahiptirler. gözle görülür kulak yapısına sahip olmayan çok nadir birkaç memeliden birisidirler. Bu armadillo türünün en belirgin özelliği ise vücutlarının yapıca oldukça küçük olması ve vücut sıcaklıklarını çok uzun süre koruyamamalarıdır.

Kum içerisinde rahat hareket ettikleri için bu canlılara kum yüzücüsü de denilir. Onlara “kum yüzücüsü” denmesinin nedeni, kum içerisinde delik açma hızlarının bir balığın suda yüzme hızına neredeyse eşit olmasıdır. Ne yazık ki bu canlılar hakkında çok fazla şey bilinmiyor, çünkü yakalandıklarında, sadece birkaç saat veya aynı gün içerisinde ölmektedirler. Ne kadar sevimli olurlarsa olsunlar, dokunmamaya çalışın.

Bu ufak “periler”in yağmur yağdığında kazdıkları çukurlarda boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarından zorlu bir yaşam süreçleri vardır. Dolayısıyla yağmur sırasında yüzeye çıkmaları gerekir ve bunu yaptıklarında da köpekler, kediler ve hatta insanlar tarafından avlanarak yenilmektedirler. Eğer derileri ıslanırsa hipotermi nedeniyle ölebiliyorlar, vücut sıcaklıklarını kontrol edemezler.

Tags :-

Yorum Gönder

0 Yorumlar