Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Otomobillerin en küçüğü Peel P50 mikro otomobil

Otomobil tercihinizi genelde geniş, konforlu ve yere sağlam basan otomobillerden yana kullanıyorsanız otomobil demeye binlerce şahit bulmanız gereken bir aracı sizler için araştırdık. Peel P50, mikro otomobil meraklılarının yakından tanıdığı nadir bulunan klasik model bir otomobildir. Peel P50, 1962-1965 yılları arasında Man Adası'nda Peel Engineering Company şirketi tarafından sınırlı sayıda üretildi. Üretiminin kısa sürmesindeki nedenlerini arabanın fotoğraflarına ve özelliklerine bakarak çok rahat tahmin edebilirsiniz.

1962-1965 yıllarında seri üretimi gerçekleştiren bu araçta 4.2 beygir gücünde 49cc hacmine sahip bir motor bulunuyordu. Araç maksimum 61 km/h hıza ulaşabiliyordu.


Peel P50, 2010 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na dünyanın seri üretim en küçük otomobili olarak girmeyi başardı. Peel P50 mikro otomobilde 3 ileri vites var ama geri vites bulunmuyor. Zaten geriye gitmek istediğinizde araçtan inerek geriye itmeniz çok kolay. Aracın ağırlığı sadece 59 kilogram.


Bu boyutlardaki bir aracın elbette kendine ait bir bagajının olmasını beklemiyoruz ancak o yıllarda aracın arkasına takılan ve bagaj olarak kullanabileceğiniz bir aparatı " opsiyonel " olarak satın alabiliyordunuz. Şu sıralarda ise bu nadide mikro otomobiller müzayedelerde 120 bin dolar fiyatlara alıcı bulabiliyor.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section