Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Honda, seviye 3 otonom sürüş sistemli 2021 Legend modelini satışa çıkarıyor

Japon otomobil devi Honda, 2020 Kasım ayında 3.seviye otonom sürüş sağlayacak sistemi olan Honda Sensing Elite için onay alındığını duyurmuştu. Aradan henüz 4 ay geçti ve bu sistemin entegre edildiği Honda Legend EX modeli araçlar ilk olarak Japonya'da satışa sunulacak.

Seviye 3 otonom sürüş sistemlerine geçiş kritik bir seviyeydi. Seviye 3 (Koşullu sürüş otomasyonu) sürüş sistemine sahip olana araçlar çevresel algılama özelliğine sahiptir ve önünüzde yavaş seyreden bir aracı sollama kararını otomatik olarak verebilirler. Ancak bu sisteme sahip bir aracın sürücüsünün tetikte olması gerekiyor. Zira sistem görevi yerine getiremezse sürücünün kontrolü ele alması gerekiyor. Bkz sürücüsüz otomobiller 

Honda Sensing Elite otonom sürüş sisteminin Honda'nın Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki modellerinde bulunan Honda Sensing sistemini bir üst kademeye taşıyacağı belirtiliyor. Elite sisteminin en büyük özelliği tampon tampona ilerlediğiniz sıkışık bir trafikte aracın kontrolünü tamamen ele geçiren ve size güvenli sürüş sağlayan "Trafik Sıkışıklığı Pilotu" na sahip olmasıdır.

Honda Sensing Elite sisteminde üç boyutlu ve yüksek çözünürlüğü harita bilgisiyle entegre olarak çalışan ve çevresini 360 derece algılayabilen çok sayıda sensör bulunuyor. Ayrıca kabin içinde sürücünün koşullarını izleyen ve sensörlerle uyumlu çalışan bir de kamera mevcut. Trafik Sıkışıklığı Pilotunun geliştirilmesi aşamasında 10 milyon olası gerçek dünya simülasyonu kullanıldı. Ayrıca bu sistemin takılı olduğu araçlarla toplam olarak 1.3 milyon km ( 800.000 mil) test sürüşü gerçekleştirildi.

Honda, bu sistemle donatılmış otomobilleri şu anda sadece Japonya'da ve sınırlı satışlarla piyasaya sürmeye hazırlansa da 2021 Legend modelinin satışa çıkmasıyla birlikte dünyada 3. seviye otonom sürüş sunan ilk üretici olma unvanını kazanıyor.

Kaynak : motor1.com

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section