Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Gigabyte M27Q oyuncu monitörünün teknik özellikleri

Oyuncular için kaliteli özelliklere sahip bir monitör, akıcı bir oyun deneyimi için vazgeçilmez bir unsurdur. Rekabetçi FPS oyunlarında, yüksek donanım özellikleri gereken oyunlarda, yüksek grafik özelliklerine ihtiyaç duyulan oyunlarda veya konsol oyunlarında iyi bir monitöre sahip olmak çok önemlidir. İşte tam bu noktada devreye giren 170 Hz ekran tazeleme oranına sahip Gigabyte M27Q oyuncu monitörü, ihtiyaçlarınıza yetecek çözümü sizlere sunabilir.

2019-2020 yıllarında oyuncu monitörü olarak çok gelişmiş özelliklere sahip farklı marka ve modellerde çok sayıda monitör piyasaya sunulmuştu. Bunlar ekran çözünürlük özellikleri ve yenileme hızlarıyla oyuncuların ihtiyacına fazlasıyla yetiyor olsa da fiyatları yönüyle oldukça cep yakan türdendi. Fiyatlar arasında da marka ve teknoloji kullanımı açısından değerlendirme yapıldığında ciddi farklar ortaya çıkıyordu. Gigabyte M27Q oyuncu monitörü ise ekran özelliklerinden çok az ödün verilerek fiyatta ciddi anlamda ucuz kalarak piyasaya sürüldü. Çok az ödün verildi dememize rağmen monitörün ekran özellikleri yine de üst düzeyde. Bu monitör fiyat / performans oranıyla oyuncuların mutlaka dikkatini çekecektir.

Bu monitör Gigayte markasının ilk KVM destekli monitörü oldu. KVM klavye desteği video desteği ve mouse için kısa yol niteliği taşıyor. Bu özellik sayesinde bir monitöre bir laptop ve bir masaüstü bilgisayarı bağlayarak aynı klavye ve fareyi farklı iki bilgisayar için kullanabilme özelliğine sahip oluyoruz. Bu çoklu fonksiyonun getirdiği en büyük avantaj, günlük olarak kullandığınız bilgisayar ile oyun ekipmanlarınız arasında geçiş yapabilme imkanı sunmasıdır. Monitörün arka kısmında bulunan bir adet KVM tuşu ve Joystick kontrolü size farklı cihazlar arasında geçiş kolaylığı sağlıyor. KVM tuşuna basıldığında PC ve laptop arasında geçiş yapabilmek oldukça kullanışlı bir özellik. Tek bir klavye, fare ve monitör kurulumu yaparak hem laptop hem de PC kullanabilmek oldukça cazip görünüyor.

M27Q model monitörün en dikkat çekici özelliği KVM desteği değil. 27 inç, 1440p ve 170 Hz teknik özelliklerine sahip olan bir oyuncu monitörü olması. Kendi kategorisindeki benzer özellikli monitörler 5000-6000 TL aralığında fiyatlara sahipken M27Q monitörün 3000-3500 TL arasında fiyata sahip olması fiyat/performans oranı açısından bu monitörü diğerlerinden bir adım öne geçiriyor.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section