Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Fuji Dağı Nerededir?


🔴 Fuji Dağı'nın Özellikleri

Asya pasifik bölgesinde bulunan eskiden patlamış olan bir volkanik dağ olan Fuji Dağı, 3.766 m yüksekliği ile Japonya’nın en yüksek dağıdır. Fuji Dağı, başkent Tokyo’ya 80 km uzaklıkta olup aktif bir yanardağdır. 

Son patlaması 1707 yılında olmuş ve üzerinden 314 yıl geçmiş olması dolayısıyla tehlike arzetmektedir. Fuji Dağı’nın ilk adı Hushi no yama, yani sonsuzluk, ebediyet, olumsuzluk dağıdır. Shizuoka şehri yakınlarında Yamanashi’de bulunan dağ, kutsal dağ olarak da biliniyor.

Japonya’nın en yüksek dağı olan Fuji Dağı’nin yüksekliği 3776 metredir. Fuji volkanik bir dağ olup tüm dünyada, Japonya’nın sembolü olarak kabul edilir. Japonlar bu dağa ebediyet, sonsuzluk dağı derler.

Oldukça eğimli, konik bir şekle sahiptir. Fuji Dağı’nın tepesi her zaman bembeyaz kar ile kaplıdır.  Çok sayıda insan, eğlence ve spor amacı ile 1 Temmuz ile 26 Ağustos tarihleri arasında bu dağa tırmanır. Dağın çevresinde çok sayıda göl ve ormanlık alanlar bulunmaktadır. Bu dağ, gökyüzünün açık olduğu günlerde, başkent Tokyo'dan da kolay bir şekilde görülebilmektedir.

🔴 Fuji Dağı'na Ne Zaman Gidilmeli?

Fuji Dağı’nı ziyaret için en iyi zaman Mart ve Mayıs aylarıdır. Bu aylarda bahar döneminin gelmesi dolayısıyla dağ karsız ve hava bulutsuz olacaktır. Yaz dönemi olan Haziran-Ağustos ayları görüşün en kötü olduğu dönem olduğundan Fuji Dağı’nı ziyaret için önerilmiyor.

Sonbahar döneminde Eylül-Kasım aylarında ağaçtaki yaprakların renklerinin dönmesi ile müthiş manzara sunar. Bahsettiğimiz dönemler Fuji Dağı manzarasını görebilmek içindir. Eğer Fuji Dağı’na tırmanacaksanız tırmanış sezonu Temmuz başında başlar ve Eylül ayına kadar devam eder. Fuji Dağı, volkanik bir dağ olması dolayısıyla kaplıca bölgesi olarak da bilinir.

Japon halkı eski çağlardan bugüne kadar Fuji Dağı’na kutsal bir dağ olarak tapmış, Fuji Dağı 2013 yılında da dünya mirasları listesine alınmıştır. Eski çağlardan beri bu dağ hakkında sayısız şiirler yazılmış, resimler yapılmıştır. Bu dağın elbette bir de güzel bir efsanesi var.


Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section