Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Elektrikli kamyon Tesla Semi tıpkı spor otomobil gibi hızlanıyor


Dünya, çevre kirliliğinde önemli rol oynayan kamyonların büyük dizel motorlarından çok yakında kurtulacak gibi görünüyor. Tesla'nın elektrikli kamyonu Semi, pistlerde tıpkı bir spor otomobil gibi hızlanarak göz doldurdu. Semi yalnızca hızlı değil aynı zamanda ağır yükleri de çok sessiz bir şekilde taşıyabilecek güce de sahip. Tesla Semi şu an piyasada olan ağır yük nakliye kamyonları gibi değil. Tesla'nın resmi Twitter hesabından paylaştığı pist videosunda arkasında römorku yokken yapılan test sürüşünde 0-60 mil hızlanmasını 5 saniyede gerçekleştirdiği görülüyor. Fremont fabrikasının test pistinde denemesi yapılan güncel prototip elektrikli kamyonun beyaz boyalı bir kaportası, yenilenen kapıları ve pencereleri ile oldukça dikkat çekici görünüme kavuştuğu gözlendi.



17 saniyelik videoda Tesla Semi'nin bir kamyon değil de sanki bir spor otomobil gibi hızlı hareket etmesi ve hareketi sırasında sadece bir uğultu şeklinde motor sesi üretmesi gelecekte kamyonların hem sıfır emisyonlu hem de çok sessiz olacakları yönünde bir işaret gibi. Tesla Semi daha önce arkasında 36 tonluk yüklü bir dorse ile 0-100 km /h hızlanmasını 20 saniye gibi kısa bir sürede gerçekleştirmişti.

Tesla Semi'nin sürücü koltuğu kabinin merkezine konumlandırılmış durumda. Kamyon dört adet elektrikli motora sahip. Tam dolu batarya ile 800 km menzile sahip olan Semi, sadece 30 dakikalık şarj ile 643 km yol alabiliyor. Tesla Semi'nin piyasaya çıkacağı tarih daha önce 2019 yılının son çeyreği olarak planlanmıştı ancak bunda pandemi kaynaklı  gecikme yaşandı. Tesla'nın 2021 yılı sonuna kadar 100 adet Semi modeli elektrikli kamyon üreteceği biliniyor. Tam mesaili seri üretimin ise 2022 itibariyle başlayacağı tahmin ediliyor.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section