Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Ultralight uçak nedir, ultralight uçak lisansı nasıl alınır?


Ultralight uçak nedir?

Uçma korkusunu yenebilmiş insanlar için hava araçları,  bazen en güvenli ulaşım aracı, bazen de heyecan ve adrenalinin yaşanmasına fırsat veren araçlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu yazımızda sizler için en hafif uçak türü olan ultraligt uçakları tanıtacağız. Ultraligt uçak kullanmak için hangi eğitimleri almanız ve hangi lisansa sahip olmanız gerektiğini öğrenmek istiyorsanız yazımızın devamını okumanızı tavsiye ederiz.

Ultralight, en küçük ve en hafif hava araçlarına verilen genel bir isimdir. İlk icat edilen uçağa baktığınızda o uçak ta çok hafif ve küçüktü. Böyle düşünüldüğünde ultralight uçakların tarihi uçağın kendi icadıyla aynı zamana denk gelmektedir denilebilir. Ultralight uçaklar içinde en fazla 2 koltuk bulunur. Havacılıkta uçaklar sınıflandırılırken kalkış ağırlıklarına göre sınıflandırılırlar. Ultralight uçaklar , adından anlaşılacağı üzere kalkış ağırlıkları en düşük olan uçakların sınıfına verilen genel bir isimdir.

Ultralight uçuş lisansı nasıl alınır?

Ulaştırma Bakanlı'na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) bünyesinde faaliyet gösteren resmi ve  sivil havacılık okulları bulunmaktadır. Bu okullar tarafından pilot adaylarına 25 saatlik bir uçuş eğitimi ve 50 saatlik teorik eğitim programı uygulanıyor. Bu eğitimler sonunda başarılı olursanız ultralight pilot lisansına sahip oluyorsunuz. Bu lisans, 450 kg'ın altındaki hava taşıtlarını kullanma yetkiniz olduğu anlamına geliyor.

Bu sınıfta bir lisans sahibi olmak, eğitim süresi ve maliyet açısından hususi pilot lisansına sahip olmaktan daha avantajlıdır. Bu lisans için uçuş okullarında belli bir sayıda pilot adayının oluşturduğu sınıflar açılması gerekmiyor, Okul yetkilileri ve uçuş öğretmenleri tamamen sizin boş zamanlarınıza göre bir eğitim programı hazırlayabiliyorlar.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section