Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Yeşil Kanyon / Antalya

Side Yeşil Kanyon ; Manavgat nehrinin üzerinde bulunan ve Türkiye'nin dördüncü en yüksek barajı olan Oymapınar Gölü barajında, muhteşem manzarası ve doğal güzelliği ile sizi büyüleyecek muhteşem Kanyon, Alanya'ya 70 km uzaklıkta bulunmaktadır.

Oymapınar Barajı, Antalya merkeze 93 km uzaklıktadır. Baraja ulaşmak için Manavgat ilçe merkezinden kuzeye Manavgat şelalesi önünde devam edin. Manavgat Barajı sağınızda. Oymapınar Mahallesi'ni geçtikten sonra sağa sapılarak baraja varılır. Oymapınar Barajı 185 metre yüksekliğiyle çarpıcı ve etkileyici bir görünüme sahiptir. Manavgat yönünden baraja geldiğinizde baraj gövdesi tüm ihtişamıyla sizi karşılıyor. Manavgat Baraj Gölü'nün her iki yakasındaki Oymapınar Barajı'na giderseniz barajın sağındaki yol boyunca Baraj Gölü'ne gidebilirsiniz. 

Tırmanırken dağa oyulmuş bir tünel sizi karşılayacak. Baraj gövdesinden yolun solundan çıkmak yasaktır. Baraj gölüne tünel ile ulaşılır. Tünelin çıkışında  baraj gölünü ve gövdesini seyredeceğiniz bir seyir terası bulunmaktadır. Gölün berrak sularında  göl suyunun tadını çıkarırken, Toros Dağları'nın eşsiz doğal güzelliklerini göl manzarası eşliğinde keşfedebilirsiniz. Sakin ve huzurlu bir havaya sahip olan yeşil kanyonda çeşitli balık ve orman canlılarını görebilirsiniz. Yemyeşil zümrüt gölünden, tepelik alanlardan ve yemyeşil ağaçlarla dolu ortamdan, yaz aylarında masmavi gökyüzünden etkileneceksiniz. Yeşil vadinin güzelliğinden herkesi büyüleyeceği doğrudur. Bu ilginç vadide yüzme fırsatına sahip olduğuz için kendinizi çok şanslı hissedeceksiniz.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section