Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Sapadere Kanyonu Nerededir, Özellikleri Nelerdir?

Antalya'nın Alanya ilçesinin doğusunda bulunan Sapadere Köyü'ndeki bu kanyon, 750 metre uzunluğunda ve 400 metre yüksekliğindedir. Sapadere Nehri'nin ağzında yer alan kireçtaşı bloklarının kimyasal olarak ayrılmasıyla oluşan kanyon, çelik desteklerle sağlamlaştırılan yürüyüş yolu ve buna ilave olarak mesire yerleri ile turistik bir cazibe merkezine dönüştürüldü. 

Sapadere Kanyonu, yaz sıcağında serinlemek isteyenler için bir doğa harikasıdır. Alanya'nın en temiz bölgelerinden birinde bulunan bir doğa harikası olan Sapadere Kanyonunun girişinden yaklaşık 300 metre içeride yer alan bir şelale ve şelalenin döküldüğü noktada yüzmeye uygun doğal bir gölet de mevcut bulunmaktadır.

Sapadere Kanyonu birçok özelliğe sahiptir. Derinliğin çok yüksek olduğu doğal yüzme havuzlarında yükseklik yaklaşık 180 ile 720 metre arasında değişmektedir. Su o kadar berraktır ki, altından balıkların yüzdüğünü görebilirsiniz. Yaklaşık bir saat içinde bu muhteşem doğal güzelliğe sahip tüm kanyona yürüyebilirsiniz. Bölgedeki su genellikle çok soğuktur.

Kanyon boyunca yürüyüş sırasında insanlar farklı büyüklükte havuzlarla karşılaşacaklar. Alanya'da bulunan Sapadere Kanyonu, şehir merkezine 45. 1 km uzaklıktadır. Kanyona giden yol, manzarası kadar güzel. Sapadere Kanyonuna giderken, Toros Dağları'nın kalbinde geziyormuşsunuz hissine kapılıyorsunuz. 750 metre uzunluğundaki kanyonun girişinde aracınızı rahatlıkla park edebileceğiniz bir alan, yapay havuzlar, restoranlar, yürüyüş alanları ve hediyelik eşya dükkanları bulacaksınız. 


Kanyonu ziyaret edenlerin çoğu Sapadere köyü su değirmeni ve ipek dokuma atölyesini rotalarına katıyorlar. İlkbaharda yaylalarda eriyen karlar nedeniyle su seviyesinin yükselerek kanyon şelalesinde çok kuvvetli akmakta. Sıcak yaz sıcağından kurtulmanın harika bir yolu olan kanyon, yeşil dokusu ve temiz havasıyla şehrin stresinden kurtulmak isteyenlerin gözde mekanı. Yakındaki restoranlarda yerel alabalık yetiştirilmektedir. Su kenarında yemek yemek, dinlenmek ve harika atmosferi hissetmek özel bir duygu. 

  • Adres: Sapadere Mahallesi, 07430 Alanya, Antalya
  • Sapadere Kanyonu ziyaret saatleri 10.00-19.00. 
  • Kanyon, yılın her dönemi ziyarete açık.
  • Sapadere Kanyonu giriş ücreti 2023 yaz mevsiminde 25 TL idi.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section