Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Porto şehri hakkında detaylı bilgiler, gezilecek yerler


Porto şehri, Portekiz Atlantik kıyısındaki Rio Douro'nun ağzında yer almaktadır. Porto, ülkenin kuzey kesiminde yer alır ve önemli bir ekonomik konuma ve turistik bir cazibe merkezine sahiptir. Şehrin 230 bin kişiye ev sahipliği yapan tarihi merkezi, 1996 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndedir.

Porto'dan İstanbul'a düzenli aktarmasız uçuşlar var. İstanbul'dan Porto'ya uçmak dört buçuk saat sürüyor. Portekiz ile Türkiye arasında iki saat zaman farkı var. Portekiz, Avrupa Birliği üyesi olduğundan, Portekiz ziyaretiniz için bir Schengen vizesi gereklidir. Kullanılan para birimi euro. Şehirde ortak dil Portekizce olmasına rağmen İngilizce ve İspanyolca konuşan insanlar bulabilirsiniz.

Porto seramikleri ve köprüleriyle ünlü bir şehirdir. Porto, eski şehir Ribera ve Gaia'nın birleşimidir. Bu iki bölge arasında İspanya'dan çıkan ve 900 km'ye kadar uzanan Doro Nehri. Doro Nehri üzerindeki Louis Köprüsü de iki alanı birbirine bağlıyor. Her iki katı da yaya trafiğine açık olan köprüde üst kat tramvay yolu iken alt kattan arabalar geçmekte.


Porto, tarihi bir şehirdir. Porto sokaklarında yürüdüğünüzde, aynı zamanda tarih içinde bir yolculuk fırsatı da bulacaksınız. Palacio da Bolsa, Clerigos Kilisesi, Porto Katedrali, eski şehrin sokakları, Mercado Bolhao, Douro Nehri, Clerigos Kulesi, Serralves Çağdaş Sanat Müzesi, Casa da Musica ve Kadoorie Sinagogu gibi binalar ve yerler, Porto'da görülmesi gereken yerlerden bazıları. Azujelos denilen Porto seramiklerinin en güzel ve cazibeli örneklerini Sao Bento tren garı ve Carmo Kilisesinin dış cephesinde görebilirsiniz. 

Porto şehrinde bulunan birçok heykel dikkat çekiyor. Modern sanatın en önemli örneklerinden biri olan Janet Echelman'ın heykeli, kentin simgelerinden biri haline geldi. Santa Catarina Caddesi, Porto’da yaya caddesi. Her bütçeye uygun markaları, restoranları ve kafeleri ile şehrin en işlek caddelerinden biridir. Bu caddeyi ziyaret ettiğinizde, yakınında bulunan “Mercado do Balhao” denen kapalı, hem yiyip hem içip hem de hediyelik eşya satın alabileceğiniz tarihi binada pazarı ziyaret etmeyi unutmayın.

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section