Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Motosiklet kullanırken nelere dikkat edilmelidir?

Genelde insanlar, arabaların boyutlarından daha küçük oldukları için motosikletlerin arabaların arasından geçmesini tercih ediyorlar, bu yüzden yoğun trafikte beklemek zorunda değiller. Aynı zamanda motosikletler arabalardan daha az yakar ve maddi tasarrufa yardımcı olur. Ancak motosiklet kullanmak, dikkat gerektiren bir eylemdir. Motoru kullanırken vücudunuzun durumunu kontrol etmelisiniz. Stres veya psikolojik sıkıntı dengeyi bozabilir. Bu, sürüş psikolojinizi daha da kötüleştirecektir. 

Vücudunuzun üst kısmının kasıldığını veya oturma pozisyonunuzun rahatsız olduğunu hissettiğinizde veya rahatsız edici bir düşüncenin, sizi alıkoyan rahatsız edici bir düşünce hissettiğinizde, stresiniz arttıkça konsantrasyon eksikliği ortaya çıkar. Bu da tehlikeli bir durumdur. Motoru kullanırken denge gerektiren güvenlik ekipmanları, sürüş stratejileri ve süreçleri, dış faktörlerin kontrolü hakkında iyi bir bilgiye sahip olmak oldukça önemlidir. Hız veya sertlikten bağımsız olarak motor kullanmak, kullandığınız aygıtın türünden bağımsız olarak fiziksel bir olgudur. Doğru oturma pozisyonu, tüm pratik tekniklerin temelidir. Bu, frenleme, hızlanma ve dönüş için nasıl oturduğunuzu, başınızı nasıl çevirdiğinizi kapsar. Başarılı motor kontrolü için dirseğinizi hafif kırmanız çok önemlidir. 


Düz kollar ve kaskatı dirsekler motorun doğal dengesini bozar, üst gövdeye gereksiz basınç uygular ve hızlanma ve frenlemede gazı kontrol etmeyi imkansız hale getirir. Kırık bir dirsek sayesinde kolunuzun arkasındaki kaslar bir askı görevi görür. Bu, yolun titreşimlerinin direksiyon gidonunu kaplamasını ve sürüşünüzü engellemesini önler. Motosiklet kullanırken güneş, rüzgar, yağmur gibi kötü hava koşulları kayma, kayma ve düşme gibi tehlikeli durumlar oluşturabilir. Bu tehlikeli durumları en aza indirmek için koruyucu ekipman ardan kask, eldiven, bot, koruyucu ceket ve pantolon gibi ekipmanlar sürücüyü baştan ayağa korur. Bu sayede olası çarpışma durumlarında vücut, çarpışma ve yaralanma gibi darbelere karşı dirençli hale gelir. Tüm ekipmanın eksiksiz kullanımına ek olarak, bu ekipmanın motorla uyumlu olması da önemlidir. Başını tam olarak kapatmayan açık kasklar, hava şartlarına karşı koruma sağlamaz ve ani bir kaza durumunda hayati tehlike oluşturur. Güvenliğinizi arttırmak için diz, sırtlık, içlik ve maske aksesuarlarının kullanılması, eğlenceli bir motosiklet sürüşü için gözden kaçırılmamalıdır.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section