Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

İş hayatında yönetim ve çalışanlar arası koordinasyon

Koordinasyon, çalışma hayatı başta olmak üzere hayatın her alanında önemli bir rol oynar. Koordinasyon olmadan bir şirket veya kurumun başarılı olması zordur. Takım çalışması koordine edildiğinde başarı elde edilir. Koordinasyon, personelin gücünü birleştirmek demektir. Güçler birleştiğinde, zaman ayarıyla çalışmak başarının anahtarı olarak kabul edilir. Planların tutarlı bir şekilde uygulanmasıyla tutarlı olan şirketler kâr eder.

Koordinasyon sağlamak, işi kolaylaştırmak ve başarıya ulaşmak, işletmenin tüm çalışmalarının uyumlu olarak yürümesidir. Bu durum işyerinin büyüklüğüne bağlıdır. İş hedeflerine ulaşmak için çalışanların çabalarını birleştirmek önemlidir. Etkili performans, koordinasyonun gücü ve değeri ile yakından ilgilidir ve çalışanlar ile kullanılan ekipman arasında tutarlı, uygun ve verimli bir iletişim sağlar.

İşletmelerdeki bireylerin ve departmanların örgütsel verimlilik açısından sorumluluklarını başarıyla yerine getirmeleri yeterli değildir. Her bir birey ve departman aynı anda diğer departman ve bireylerle uyum içinde çalışırsa işletmenin bir bütün olarak başarısı olabilir. Bireyler, birimler ve kaynaklar entegre edilmelidir. Birimler, gruplar ve işlemlerin birbirinden bağımsız ayrı etkinlikleri olamaz. Örneğin tedarik departmanı gerekli geliri zamanında ve yeterli bir şekilde sağlarsa üretim kapasitesi artar. Üretim başarılı bir şekilde yapılabilirse pazarlama departmanının işi kolaylaşır. Tahsilat kesintiye uğramadan gerçekleşirse satın alma daha etkili olur.

Koordinasyon öylece gerçekleşmez. İşverenler ve yöneticiler bir plan oluşturur ve bunun nasıl uygulanacağını tartışır. Çalışanlar işyerinden memnun kalırlarsa koordine edilecek ve özenle çalışacaklardır. Koordinasyon yönetimi de önemlidir. Emirler anlaşılmazsa koordinasyon anlamını yitirir. Siparişler net olmalı ve alıcı bunları başarıyla uygulamalı ve sonuç olarak göstermelidir. Çalışanlar ne yapacaklarını bilirlerse iş başarıyla tamamlanır. Bu anlamda yönetim ekibine güvenmek önemlidir. Geleceği hakkında kaygılanan bir çalışanın iyi çalışması beklenemez. Temsilcilerin çalışanlarını tanımaları gerekir ve sorunları varsa, onları olabildiğince bulup anlamaları gerekir.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section