Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Evcil Hayvan Beslemenin Olumlu Fiziksel ve Ruhsal Etkileri


Evcil hayvanlar olumsuz duygulardan kurtulmaya ve stresimizi azaltmaya yardımcı olur. Özellikle hayvan sevgisini erken yaşta gören çocuklar büyüyerek kendine güvenen ve empatik bir kişilik kazanırlar. 

Uzmanlara göre; hayvanlar, çocukların büyüme süreçlerinde sevgilerini fark etmelerinde önemli bir etkiye sahiptir. Hayvan sevgisi, bir çocuğun zihinsel olarak sağlıklı olduğunun işaretidir. Evcil bir hayvana sahip çocukların, sevgiyi deneyimlemede ve hayatlarına dahil etmelerinde, arkadaşlıklar kurmada, sorumluluk almada, sosyalleşip sakinleşmelerinde yardımcı olduğu aşikardır. Bu deneyimler, çocuğun gelişimine olumlu katkı sağlar.

Hayvan sevgisi çocuğun ruhunu besler. Ruhu beslenen çocuk, daha kendinden emin, paylaşmayı bilen, daha dışa dönük bir yetişkin olacaktır. Çocuk, sevginin karşılıklı bir ilişki olduğunu keşfeder. Hayvan sevgisi çocuğa insanın doğanın bir parçası olduğunu söyler. İnsanlardan farklı olsalar da hayvanların acı çekebileceğini, üzülebileceğini, hastalandığını ve sevinebileceğini öğrenir. 


Ömrü insan yaşamından daha kısa olan birçok hayvan sayesinde doğum ve ölümün yaşamın bir parçası olduğunu ve insanların da bu döngünün içinde yer aldığını fark ederler. Hayvanlar, çocuklara ve yetişkinlere fiziksel ve duygusal destek sağlarlar. 
Hayvan sevgisi, hayvanlarla iletişim ve güçlü bağlar kişinin ruh sağlığı üzerinde doğrudan etkiye sahiptir. İnsanlık tarihi boyunca hayvanlar tıbbi ve tedavi amaçlı kullanılmıştır. Hayvanların insan psikolojisi üzerinde doğrudan etkisi olduğu söylenebilir. 


Günümüzde hayvanlar birçok sorunun tedavisi için kullanılmaktadır. Depresyonun en yaygın belirtileri isteksizlik, enerji eksikliği, sosyal izolasyon ve mutsuzluktur. Hayvanlarla iletişim kurabilen kişiler, kendini tanımada ve aktif sosyal yaşamda artış göstermektedir.  
Hayvan sevgisinin ve bakımının birçok psikiyatrik rahatsızlıktan, kederden ve kayıptan kurtulma sürecine önemli katkısı olduğunu kaydeden uzmanlar evcil hayvan sahibi insanların bu süreci diğer insanlara nazaran daha hafif atlatarak hayata bağlı kaldıklarının ispatlandığını söylüyorlar. Hayvanların insan psikolojisi üzerinde doğrudan etkisi olduğu söylenebilir. 


Günümüzde hayvanlar birçok sorunun tedavisi için kullanılmaktadır. Depresyonun en yaygın belirtileri isteksizlik, enerji eksikliği, sosyal izolasyon ve mutsuzluktur. Hayvanlarla iletişim kurabilen kişiler, kendini tanımada ve aktif sosyal yaşamda artış göstermektedir. Hayvan sevgisinin ve bakımının birçok psikiyatrik rahatsızlıktan, kederden ve kayıptan kurtulma sürecine önemli katkısı olduğunu kaydeden uzmanlar evcil hayvan sahibi insanların bu süreci diğer insanlara nazaran daha hafif atlatarak hayata bağlı kaldıklarının ispatlandığını söylüyorlar. Evcil hayvanları olan ileri yaşlardaki insanlar yalnızlık hissini daha az yaşamakta ve hayvan bakımı sayesinde aktif ve hareketli bir yaşam sürmektedir.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section