Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Gümrükten araç nasıl alınır, ne tür işlemler yapmak gerekir?


İkinci el araç almayı düşünüyorsanız gümrüklerde satılan araçların nasıl alınabileceğiyle ilgili bu yazımızı dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz. Çünkü gümrüklerde çok ucuza alınabilecek alt sınıf araçlar da var, değeri milyonları geçen lüks sınıftaki araçlarda. Piyasa fiyatından çok daha ucuza gümrükten araç alabilmek için neler yapmak gerekir ? Konu ile ilgili tüm detayları yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

Ticaret Bakanlığı tasfiye edilmesi gereken araçları gümrük depolarında tutuyor. Bu depolarda herkese ve her keseye uygun araçlar bulmak mümkün. 20-30bin aralığında yürür vaziyette araç ta alabilirsiniz, milyonlar vererek ultra lüks bir cip sahibi de olabilirsiniz. Peki bu tür depolardan araç almak için neler yapabilirsiniz? Ortalama bir gümrük deposunda farklı tür ve farklı markalarda 200 adet civarında aracı görebilirsiniz. İzlenecek yolu şu şekilde sıralayabiliriz:

1. Ticaret Bakanlığı' nın 2014 yılında devreye almış olduğu elektronik ihale ( https://www.eihale.gov.tr/ ) sisteminden iletişim sağlayabilirsiniz. Yine e-devlet sistemi ile de araçların ihale ile satıldığı sisteme erişmek mümkündür. Aynı zamanda bu sistemin mobil uygulamasını indirerek sisteme üyelik gerçekleştirebilirsiniz.

2. Siteye ücretsiz olarak üye girişi yapıldıktan sonra satış ilanı verilen araçları inceleme imkanınız olacaktır. e-ihale sisteminde satışa konu araçların 3 günlük bir ilan süreleri var. Araçların ekspertiz raporları, fotoğrafları ve video görüntüleri sitede kayıt edilmiş durumda. Beğendiğiniz aracı 3 günlük ilan süresince ve takip eden 3 işgünü içerisinde bulunduğu depoya giderek yakından inceleme imkanınız da var. Yani araç ilana çıktıktan sonra 5-6 günlük bir sürede aracı detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

3. İhaleye girerek teklifinizi veriyorsunuz. İhaleyi kazanan siz olursanız parasını ödeyerek aracın sahibi olabiliyorsunuz. Aracın yeni sahibi aracın geçmişiyle ilgili hiç bir usulsüzlükten dolayı problemle karşılaşmaz 

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section