Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Evde Organik Saç Boyama ve Bakım Teknikleri


Vaktimizin çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde güzelliğinden ödün vermek istemeyen bayanlar yeni bir arayış içine girdi: Evde kendi hazırlayacağım üstelik doğal yöntemlerle saç rengimi nasıl değiştirebilirim? Evet biz de sizin sağlığınız ve kendinizi daha iyi hissetmeniz için evde hazırlayacağınız doğal ürünlerle saçlarınızı nasıl boyayabileceğiniz bazı yöntemleri araştırdık. Peki nedir bunlar? 

Kına ile saç boyama 

Çok eski yıllardan beri kullanılan sağlıklı saç boyama ürünlerinin başında olduğundan kına ile başlamak istedik. Kına saçı yumuşattığında saç derisini temizler ve saç köklerindeki yabancı maddeleri uzaklaştırır. Kepek çekiyorsanız, kına iyi bir çözüm olacaktır. Kınadaki pigmente legalon denir. Saç bağlayıcı bir protein ile doğal tonlar ve harika saç rengi sağlar. Kına, saç derinizi ve saç tellerini nemlendirerek bakterileri öldürür.
 

Kınayı akıcı bir macun haline getirdikten sonra saça uygulayın, en az 2 saat olmak üzere 3-5 saat sonra saçınızı yıkayabilirsiniz. Saçlarınız koyu kırmızı renk alır. Kehribar rengi istiyorsanız kınadan sonra saçınızı adaçayı ile yıkayın. Saçınız istediğiniz rengi aldıktan sonra haftada bir devam etmelisiniz. Saçlarınızın koyu kahve, kestane, kızıl olmasını istiyorsanız kınanın yoğurma suyunu; 1 çay bardağı demlenmiş adaçayı, 1 çay bardağı siyah çay ve 1 çay bardağı karanfil çayı ile hazırlayıp 3-5 saat saçınızda bekletebilirsiniz. 

Papatya İle Saç Rengi Açma

Sarı saçlı bayanlar dikkat! Eğer özellikle kışın donuk bir görünümden şikayet ediyorsanız buyurun; 100 gram papatyayı kaynar suya koyun ve 40 dakika bekletin. Demlenen papatya çayıyla saçınızı yıkayın, bu esnada kafa derisine masaj yapın. Yaklaşık bir saat bekleyin ve durulayın. Bu yöntemi haftada üç kez yaparsanız sarının donuk görünümü canlanacaktır. Eğer kahverengi ya da koyu kestane saç rengine sahipseniz aynı uygulama sizin saçının rengini birkaç ton açacaktır.


Siyah çay ile beyazlara dur deyin

Genellikle çay içtikten sonra kalan çayınızı saçınıza uygulayabilir, yaklaşık yarım saat bekleyebilir ve beyaz saçları bir süre engelleyebilirsiniz. Siyah çayı kına, ceviz gibi saç rengini değiştirebilen doğal ürünlerle birlikte kullandığınızda renk koyulaştırıcı etki yapacaktır. Koyu renkli saç tonlarına sahipseniz; 2 yemek kaşığı siyah çay, 2 yemek kaşığı adaçayı yapın, yarım saat bekletin, saçınıza sürün, bunu 2-3 ay her gün uyguladığınızda beyaz saçlarınız çıkmayacaktır. 

Adaçayı ile saç bakımı

Adaçayının enfeksiyona karşı kullanıldığını hepimiz biliriz. Saçınızın miktarına göre 4 yemek kaşığı kadar adaçayı deşmeyin. 15-20 dakika kadar beklettikten sonra saç diplerinize de masaj yaparak uygulayın. 45 dakika sonra saçlarınızı yıkayın. Bu uygulama aynı zamanda saç renginizin açılmasını da sağlar. 

Karanfil ile saç bakımı

2 yemek kaşığı karanfil ile hazırlayacağınız çayı yarım saat saçlarınızda tutmanız hem saç rengini koyulaştıracak hem de saçlarınızı besleyecektir. 

Zerdeçal İle Saç Bakımı 

Saçınızda gölgeler olmasını istiyorsanız bu tarif tam size göre; 1-2 ayva çekirdeği ve 2 yemek kaşığı aloevera jelini ve 1 çay bardağı kadar siyah demli çayı beraber jel kıvamı elde edene kadar kaynatın. İçine 2-3 yemek kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı tarçın ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin karışımı saç derisine masaj yaparak uygulayın. Yatmadan önce uygulayıp sabah yıkayın. Her ay uygulayabilirsiniz bu karışımla saçlarınız canlı ve parlak olur.
Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section