Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Continental Giant Rabbit - Dünyanın En Büyük Tavşanı


Normal ırklardaki evcil tavşanlar çok sevimli ve uysal hayvanlardır. Peki, dünyanın en büyük tavşanı hangi ırka mensuptur? Bu dev tavşanlar da kendilerine göre oldukça minyatür kalan diğer akrabaları gibi sevimli ve uysal canlılar mıdır? Bu tavşanlar ne ile beslenir ve bakımları nasıldır hiç merek ettiniz mi? Bu yazımızda dünyanın en büyük tavşan ırkı olan " Continental Glant Rabit " tavşanlarını sizler için araştırdık.

Kıta devi olarak ta adlandırılan bu ırk, 1893 yılından itibaren Flaman Devi olarak bilinen bir tavşanın soyundan türetildi. İlk üretim amacı etinden faydalanmaktı. Ancak günümüzde evcil hayvan olarak evde beslenmekte ve aileden bir birey olarak kabul görmektedir. Birleşik Krallık ve Avrupa devletlerinde çok bilinen bir cins olan "Continental Glant Rabit", Amerika'da ise Amerikan Tavşan Yetiştiricileri Birliği tarafından bir tavşan cinsi olarak kabul edilmemektedir.


Bu dev tavşanlar arasında kayıtlara geçmiş en büyüğünün ölçülerini duyunca inanamayacaksınız. Birleşik Krallık' ta bu dev tavşanların yetiştiriciliğiyle uğraşan Annette Edwards tarafından 2004 yılında kayıt ettirilen tavşan 132 cm uzunluğunda ve 24 kg ağırlığındadır. 
Continental Glant Rabit (Kıta Devi Tavşanı) çok evcil ve yumuşak huylu ayvanlar olup çocuklarla dostane ilişkiler kurabilirler. Sebze, ot, her tür meyve ve söğüt ağaçlarının taze yaprakları ve dalları ile beslenebilirler. Bakımı kolay canlılardır. Kolay hasta olmazlar.

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section