Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Louvre Müzesi hakkında detaylı bilgiler


Dünyanın en büyük sanat müzesi olan Louvre, Paris'in en sevilen simgelerinden biridir. Her yıl milyonlarca ziyaretçi alan Louvre’ün geçmişi, 12. yüzyılda hüküm süren Philippe Auguste'ye kadar uzanıyor. 
Muhteşem Sen Nehri’nin kıyısında yer alan müze, heykeller ve resimler de dahil olmak üzere binlerce sanat eserine ev sahipliği yapıyor. Bugün Fransa’nın ilk devlet müzesi olan binada yaklaşık 35 bin eser ve 380 bin'den fazla obje bulunmaktadır.


Louvre Müzesi, M.Ö 6. yüzyıldan M.S 19. yüzyıla kadar değerli koleksiyonları sergiliyor. Louvre Müzesi'nde Yunan, Etrüsk ve Roma Koleksiyonu, İslam Eserleri koleksiyonu, Antik Mısır Koleksiyonu, Heykel Koleksiyonu, Resim Koleksiyonu, Batı Avrupa, Doğu Avrupa, İslami eserler, tablolar, heykeller, süs eşyaları, saat kuleleri, kraliyet bahçeleri ve cam piramitler gibi müzenin tarihi hakkında bilgi veren bölümler bulunuyor.

Sanat tarihi ve müze çalışmaları konusunda eğitimler vererek toplumun bilinçlendirilmesine de önemli katkılar sağlayarak bir okul işlevi de görmektedir. Konferans salonları, zengin arşivi olan kütüphane ve eserlerin incelendiği laboratuvarlar da yer almaktadır. Napolyon'un kaldığı odalar kişisel eşyalarıyla birlikte binanın birinci katındadır. Mısır eserleri, Orta Çağ'dan 19. yüzyıla kadar olan tablolar, Philip Pot'un mezarı, Orta Doğu eserleri ve Hammurabi'nin sert kodları burada sergilenmektedir.


Müzenin en popüler eserleri arasında Mona Lisa (Da Vinci), Medusa's Tuesday (Gericault), Lace Girl (Jan Vermee), Two Slaves (Michelangelo), Venus de Milo (Venus de Milo) ve Marly Horses (Guillaume) Coustou gibi heykeller yer alıyor. 

Dünyanın en büyük müzesi kimliğini taşıyan Louvre Müzesi’nin her yerini gezmek için iki güne ihtiyacınız olabilir. Kalabalık Louvre Müzesi yılda ortalama 6 milyon turist alıyor. Palais Royal-Musee du Louvre'a sadece Palais Royal-Musee du Louvre Metro istasyonundan kolayca ulaşılabilir. Araç kiralama, turistler için en popüler yöntemlerden biridir. Galeriyi gezdikten sonra bu harika ortamda arkadaşlarınız veya ailenizle 30 hektarlık The Tuileries ve Carousel adlı iki bahçeden de istifade edebilirsiniz. 

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section