Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Çocuklara Banyo Yapmayı Sevdirecek Yöntemler

Çoğu bebek ve çocuk banyoda suyla ve köpükle oynamayı sever. Küçük yaşlarda kazanılmış bu özellik gelecekte yetişkin bir insan olduğunda da devam eder. Ama ne yazık ki her bebek ve çocuk için aynı durum geçerli değildir. Banyo yapmaktan hoşlanmayan, ebeveynlerine bu konuda sıkıntı çıkaran çocuklara banyo yapmayı nasıl sevdirebilirsiniz ?




Banyo yapmaktan hoşlanmayan çocuklar, banyo sırasında huysuzlanarak uyku düzenlerini bozabilir, ağlama süreleri uzadıkça uzar, yürüyebilecek yaşta olanlar banyo sonrasında yatağına yatıp uyumak yerine evin içinde uzun süre dolaşarak anne ve babalara zor zamanlar yaşatabilirler. Bu yazımızda anne-baba-çocuk arasında çocuğun banyo yapmayı sevmemesinden kaynaklanan sorunların çözümüne dair ip uçları vermeye çalışacağız.

Çocuğunuzun banyo korkusunu önemseyin

Şu an bu yazıyı okuyorsanız zaten bu korkuyu önemseyen bir ebeveyn olduğunuz konusunda hiç şüphemiz yok. Ancak, önemsediğinizi çocuğunuzla da paylaşın veya hareketlerinizle ona belli edin. Küçük bir çocuğu su dolu bir küvette yıkamayın. Eğer yıkayacaksanız küvette beraber banyo yapın ve onun yanında olduğunuzu ve güvende olduğunu mutlaka hissettirin.

Banyo yapmayı eğlenceli hale getirin

Banyo yaparken suda oynayabilecekleri yeni bir oyuncak alın ya da çocuğun çok hoşlanacağı bir banyo aktivitesi icat edin. Çocuk sırf bu oyuncakla oynamak için ya da o aktiviteyi gerçekleştirmek için bile istekli olarak banyoya gidebilir.

Banyo yapmanın sağlık için önemini anlatın

Çocuğa hasta olduğunda kendisinin nasıl sıkıntılar yaşadığını ve ebeveynler olarak böyle bir durumda ne kadar çok üzüldüğünüzü ona anlatın. Hasta olmamak için gerekli şartları sıralarken bu şartların içinde banyo yapmanın da önemli olduğunu anlatın. Dikkat edin "Sağlıklı olabilmek için mutlaka banyo yapmalısın" denmemelidir. Böyle bir cümle, hasta olmamak için sürekli banyo yapma isteği doğurabilir. Bunun yerine sağlıklı olabilmek için yapması gereken diğer kurallarla beraber banyo kuralını da ekleyin ve "haftada en az iki defa banyo yapmak lazım" şeklinde bir süre belirtin.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section