Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Vücuttaki toksinleri temizleyen ayak detoksu


Ayak detoksu ile vücudunuzdaki toksinlerden kurtulun

Ayak detoksu vücudunuzdaki toksinleri zararlı sıvıları atma yoludur. En güvenilir ve hızlı bir çözüm yolu olarak görülüyor. Uzmanlar ayaklarımızın vücudumuzdaki önemli sistemlerine ve organlarına bağlanan doğal enerji bölgeleri ile doğrudan bağlantılı olduğunu söylüyorlar. Bu, vücudumuzun ayak veya benzeri alanlardan toksinlerden arındırılabileceği anlamına gelir. Detoks banyoları kendinizi iyi ve sağlıklı hissetmenizi sağlayan tedavilerdir. Yorgun ayaklarınızın görünüşte ve iyi hissetmede şaşırtıcı derecede etkili olduğunu göreceksiniz. Sıcak bir banyonun kendimizi iyi hissetmemizdeki rolü ne kadar büyüktür.

Ayak detoksları, vücuttaki zararlı toksinlerden kurtulmanın bir yolu olarak son zamanlarda popüler hale geldi. Potansiyel toksinler, havadaki kirliliklerden evinizdeki kimyasallara ve güzellik ürünlerine kadar çeşitlilik gösterir. Ayak detoksifikasyonu popüler olduğu için, iyon ayak detoksifikasyonu diğer bazı sağlık ofislerinde mevcuttur ve hatta evde kullanılmaktadır. Ayak detoksu vücuttaki toksinleri ve metalleri uzaklaştırır. Ayak maskeleri, ayak pedleri, akupunktur ve iyonik ayak detoks cihazları kullanılır. 

Ayrıca ayak detoksunun çeşitli zararlı organizmaları etkisiz hale getirdiği düşünülmektedir. Ayak detoksu yöntemleri birçok sağlık ve güzellik merkezinde kullanılmaktadır. Ayak detoksu, türlerine göre farklı gruplara ayrılır. İyonik ayak detoksu ve ayak pedi detoksu olmak üzere iki grupta incelenir. Aynı zamanda evde bulunan malzemelerle ayaklarda detoksu olabilir. Günlük yaşamın ihtiyaçları sizi yorabilir. Bu durumda ayak detoksu yöntemleri şunlardır:

İyonik ayak banyosu

Bu yöntem, güçlü bir kimyasal reaksiyon oluşturmak için elektrik kullanmaya benzer. Tuz antiinflamatuvar (iltihap önleyici) görevi görürken ılık su gözeneklerinizi açacaktır. Banyo sırasında iyonlar ayaklara emilir ve tüm vücudu detoksifiye eder.

Karbonat-Epsom Tuzu - Deniz Tuzu İle Ayak Detoksu:

Bir leğene  ayaklarınızın yanmayacağı kadar sıcak su doldurun. Bir fincan karbonat, bir bardak epsom tuzu ve 1 bardak deniz tuzunu, ardından yarım fincan sirke ve 3 damla nane yağı ekleyin ve  karıştırın. Sonra ayağınızı yarım saat bu suda bekletin sonra ayağınızı tekrar durulayın. İsterseniz ayaklarınızdaki ölü deriyi ponza taşından kolayca çıkarabilirsiniz. Nemlendirme uygulamasını ihmal etmeyin.

Epsom Tuzu - Sirke İle Ayak Detoksu:

1 litre kadar sıcak suyun içerisine 1 çorba kaşığı epsom tuzu, 2 yemek kaşığı da sirke ekleyin. Bu şekilde ayaklarınızı yarım saat bekletin.

Ayak pedi detoksu

Ayak detoks pedlerini kozmetik ürünleri satan yerlerden veya internetten satın alabilirsiniz. Vücuttan toksinleri ve ağır metalleri uzaklaştırmak için gece yatmadan önce ayak tabanlarına yapıştırılır.

Evde ayak detoksu bandı hazırlayalım;

Malzemeler:

2 soğan, 5 diş sarımsak, 1,5 su bardağı su, çorap ve gazlı beze ihtiyacınız var. Soğan ve sarımsakları soyup ince ince doğrayın. Bir tencerede kaynayan suya doğranan soğanı ve sarımsağı ilave edip yaklaşık 10 dakika kaynatın, soğumaya bırakın. Diğer taraftan gazlı bezi katlayarak ped haline getirin. Soğuyan karışımı pedlerin üzerine paylaştırarak pedlerin absorbe etmesini sağlayın. Suyu fazlaysa biraz sıkıp ayak çukuruna yerleştirin ve üzerine çoraplarınızı giyerek 1 gece karışımı ayaklarınızda bekletin. Ayak altına uyguladığınız bu yöntemle vücudunuzda biriken toksinlerin mıknatıs gibi emilimini sağlayabilirsiniz.

Ayak detoksunun faydaları

Toksinleri atar, şişliği azaltır, vücudu yatıştırır, kas-eklem ağrılarına iyi gelir, bağışıklık sistemini güçlendirir, ruh halini iyileştirip uyku düzenini sağlamaya yardımcı olabilir kalori yakmaya yardımcı olur, normal kan şekerini teşvik eder, kardiyovasküler sağlığı arttırır.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section