Comments

bilgigetir.blogspot.com içinde arama yapın...

Araç sigortası ve kasko nedir?


Kasko ve trafik sigortası nedir?

Araç sigortası, aracınızın güvenliğinin yanı sıra, araç kullanırken can ve mala verilen zararı telafi edebilecek ihtiyati tedbirlerden biridir. Doğal afetlerden hırsızlığa kadar çeşitli alanlarda çeşitli faydalar sağlayan bir sigorta türüdür. İki çeşit araç sigortası var. Zorunlu trafik sigortası, kaza anında karşı aracı ve üçüncü kişileri; Kasko Sigortası, kusur kimde olursa olsun kendi aracınızda oluşan hasarları kapsar.  Aracınıza kasko yaptırmak zorunlu bir uygulama değil.

Kasko yaptırmanın avantajları

  • Sadece karşı taraftan sebep olduğu kazalarda oluşabilecek hasarları değil; sizden kaynaklı olabilecek araç hasarlarını da kısmen ya da tamamen karşılar. Kapsanabilecek hasarlar poliçede listelenmiştir.
  • Kaza sonrası aracınızın hareket edemez durumda olduğu zamanlarda kaskolar belirli şartlar dâhilinde ücretsiz çekici hizmeti sunar.
  • Dolu, şiddetli yağmur, yangın, toprak kayması veya deprem gibi çeşitli doğa olayları sonucunda aracınızda oluşabilecek hasarlar da araç hasar sigortası kapsamında kasko tarafından karşılanabilir.
  • Sigortaya eklenebilecek sağlık hizmeti sayesinde sigorta şirketiniz de kaza sonucu meydana gelebilecek yaralanma veya ölüm gibi hayat sigortası konusunda size destek olabilir.
  • Aracınız kaza, arıza ve benzeri durumlar nedeniyle tamirat aşamasında olduğu zamanlarda aracınızı kullanamayacağınız için sigorta şirketi size yedek araç temin edecektir. Böylelikle yaşamış olabileceğiniz olumsuz durumlardan etkilenmeden günlük hayatınıza devam edebilirsiniz.
  • Çoğu sigorta şirketi, hırsızlık gibi durumlarda, araç çalınmış veya çalınma girişiminde bulunulup çalınamamış ancak zarar görmüş ise genellikle ek bir bedel ödemek şartıyla, kısmi veya tam kayıpları tazmin eder, sigorta şirketi bu kayıpları sigorta poliçesi dahilinde karşılayabilir.
  • Arabanıza ihtiyaç duyduğunuz diğer hizmetleri sigorta priminize ekleyebileceğinizi unutmayın. Bunlar araç çilingir hizmeti, araç anahtarlarının kaybı ve araç aksesuarlarının sigortası gibi çeşitli seçenekleri içerebilir.

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Lütfen konu dışı yorum yazmayınız. Yorumlar editör onayından sonra yayınlanacaktır.

Top Post Ad

Ads Section